Желаем удачи. Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЛІС, МІЙ ЗЕЛЕНИЙ, ЗАМРІЯНИЙ ДРУЖЕ! (№75-76, 17.09.2011г.) - 20 Сентября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 17:57| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Сентябрь » 20 » Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЛІС, МІЙ ЗЕЛЕНИЙ, ЗАМРІЯНИЙ ДРУЖЕ! (№75-76, 17.09.2011г.)
12:21
Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЛІС, МІЙ ЗЕЛЕНИЙ, ЗАМРІЯНИЙ ДРУЖЕ! (№75-76, 17.09.2011г.)

Кремінські ліси. Зелена перлина з блакитними вкрапленнями озер серед степових просторів Луганщини. У більшості людей про ліс склалося уявлення як про місце відпочинку, емоційної розрядки, спілкування з природою. Відвідуючи ліс, ми, таким чином, на інтуїтивному рівні намагаємося відновити втрачені зв’язки з матінкою-природою.

Інша частина людей – лісівники – знають про ліс усе: як його посадити і виростити.

Тисячі гектарів зелених насаджень створені дбайливими руками кремінських лісівників упродовж багатьох десятиліть. Доглядає за цим зеленим царством державне підприємство «Кремінське лісомисливське господарство». Його нинішній керівник - Віктор Михайлович Скляров, говорить:

- Створення нових лісових насаджень вимагає від лісівників злагодженої роботи та великої відповідальності. І догляд за лісом – справа непроста: треба добре розумітися на лісівництві. У лісгоспі працюють висококваліфіковані спеціалісти, котрі забезпечують увесь комплекс робіт з лісокультурного, лісогосподарського виробництва, охорони лісу. Колектив лісгоспу можна охарактеризувати так: стабільний, згуртований, налаштований на виконання найголовнішого нашого завдання – зберегти і примножити зелене багатство Кремінщини.

І слова Віктора Михайловича підтверджуються цифрами і фактами.

Цього року було посаджено 722 гектари лісу, ще на 984 гектарах проведено доповнення лісових культур. Готуються грунти під майбутню посадку (наступного року треба буде посадити 630 гектарів лісу). Вже підготовлено 344 гектари посадкової площі. Посаджені культури було прополото на площі 2048 гектарів.

Для майбутньої посадки зібрано вже 444 кілограми насіння, у тому числі звичайної сосни – 394 кілограми.

Про заходи, що здійснює лісгосп для охорони лісу, розповів головний лісничий Володимир Валерійович Андрєєв:

- Завдяки злагодженим та вмілим діям лісової охорони, бійців лісопожежної станції нинішнього, вкрай спекотного, літа на території господарства не було допущено великих пожеж. Усі загоряння гасили власними силами. Крім того, велику роль відіграли і заходи з охорони та збереження лісів. Зокрема, було створено 1213 кілометрів мінералізованих смуг, за 7503 кілометрами мінсмуг здійснено догляд, відремонтовано 23 кілометри доріг, лісопатологічне обстеження лісу проведено на 5356 гектарах, а також було виконано ряд інших необхідних заходів з охорони лісу.

Ліс цінний для людини не тільки з рекреаційної точки зору. Це ще й деревина, з якої виробляються найнеобхідніші для народного господарства речі. Лісгоспом проведено рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, на площі понад 374 гектари, заготовлено 6576 кубометрів деревини. На 32 гектарах проведено рубки головного користування, заготовлено 8423 кубометри деревини. Уся заготовлена деревина надійшла на переробку та реалізацію.

За 2011 рік Кремінським лісомисливським господарством реалізовано продукції усіх видів на 9 мільйонів гривень, у тому числі на експорт – на 424 тисячі гривень. Товарної продукції випущено на 6 мільйонів гривень, товарів народного споживання – на 194 тисячі гривень, пиломатеріалів – на 3,5 мільйона гривень, технологічної тріски – на 6,5 мільйона гривень, піддонів усіх різновидів – на 4,5 мільйона гривень. З усієї заготовленої деревини перероблено 12421 кубометр.

Відзначення професійного свята - Дня працівника лісу – значна подія для Кремінського лісомисливського господарства та його працівників. Це підбиття результатів праці лісівників і визнання їхнього внеску у благородну справу створення лісів. Традиційно напередодні свята у клубі лісгоспу вібулися урочисті збори, у яких взяли участь не тільки лісівники, а й члени їхніх сімей, ветерани галузі. Лісівники приймали вітання і отримували нагороди. Почесною грамотою Державного агентства лісових ресурсів був нагороджений інженер з охорони та захисту лісу Федір Олександрович Дудін, подякою – майстер дільниці з переробки деревини Сіточного лісництва Віктор Сергійович Акользін, а головний лісничий Володимир Валерійович Андрєєв нагороджений цінним подарунком.

Групі працівників лісгоспу були вручені грамоти і подяки Луганського обласного управління і Кремінського лісомисливських господарств. Грошові винагороди отримали ветерани підприємства. Аматори художньої самодіяльності у святковий день підготували музичні подарунки.

Лісівник – це не тільки професія, а й стан душі. Тож нехай дбайливі руки і щира душа лісівників і надалі прикрашають Кремінську землю, даруючи радість і здоров’я кремінянам.

Сергій ОМЕЛЬЧЕНКО.


На знімку: головний лісничий

Кремінського лісомисливського

господарства В.В.Андрєєв.

Категория: ЭКОНОМИКА | Просмотров: 991 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0