Желаем удачи. КУЛЬТУРА - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Вторник, 07.05.2024, 12:37| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » КУЛЬТУРА

"БІБЛІОМІСТ": З БІБІЛІОТЕКИ - В ІНТЕРНЕТ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: КУЛЬТУРА

Технічний прогрес дійшов до бібліотек. Віднині увійти в мережу Інтернет можна не виходячи з читального залу. Комунальна установа «Кремінська районна централізована бібліотечна система» на початку цього року стала переможцем другого етапу складного і цікавого конкурсу по організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету міжнародної програми «Бібліоміст». Програма «Бібліоміст» - це результат партнерської роботи Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації за підтримки фундації Білла та Мелінди Гейтс. Бібліотечна система, як переможець, отримала комплекти комп’ютерної техніки: з доставкою та встановленням цього обладнання (15 персональних комп’ютерів з необхідним програмним забезпеченням, 4 принтери, сканери, веб-камери, навушники з мікрофонами). 16 вересня у бібліотеках району – центральній районній бібліотеці, районній бібліотеці для дітей, Новоастраханській бібліотеці та міській бібліотеці на Підвільхах – були відкриті інформаційно-ресурсні центри. Ця знакова подія сталася напередодні Всеукраїнського дня бібліотек і Міжнародного дня Інтернету, що відзначаються 30 вересня.

На урочисте відкриття інформаційно-ресурсних центрів, що відбулося біля будівлі районної бібліотеки для дітей, були запрошені почесні гості: депутати обласної ради Микола Куценко і Сергій Панчук, голова районної ради Юлія Назаренко, мер міста Віктор Гриценко, депутати районної та міської рад, керівники підприємств, установ та організацій, працівники культури, громадськість, вихованці міських шкіл, вчителі, студенти медичного училища, друзі бібліотеки. Також на заході були присутні керівник відділу програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко (м.Київ), регіональний представник програми «Бібліоміст» в Луганській області Наталія Датченко, начальник відділу Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Горького Галина Аксьонова.

Вітаючи бібліотеки із значущою подією, гості наголошували на величезному значенні, які вони мають для розвитку і виховання людини, особливо підростаючого покоління. Сучасна бібліотека перетворилася на потужний генератор знань, яка використовує новітні технології. 

- Нелегко було написати проект, - сказала директор комунальної установи «Кремінська районна централізована бібліотечна система» Олена Скиданенко. – Але завдяки творчому потенціалу бібліотечних працівників, підтримці районної влади ми змогли це зробити і перемогти у конкурсі. Тепер наші бібліотеки змогли вийти на новий, більш якісний і широкий рівень надання бібліотечних послуг читачам. Читачі отримуватимуть безкоштовний доступ до мережі Інтернет, безплатно працюватимуть на персональних комп’ютерах, шукатимуть в Інтернеті необхідні навчальні матеріали і роздруковуватимуть їх, спілкуватимуться за допомогою відеозв’язку. Я щиро дякую усім, кому ми зобов’язані такому успіхові.

Відкриття інформаційно-ресурсних центрів перетворилося на цікаве і яскраве свято. З піснями на ньому виступили артисти районного Будинку культури, студенти медичного училища, на музичних інструментах зіграли викладачі дитячої музичної школи, прочитали вірші учні школи-гімназії та читацький актив. А дитяча художня школа й умільці з творчого об’єднання «Скарбниця талантів» до свята підготували чудову виставку робіт.

Символічну червону стрічку під час відкриття інформаційно-ресурсного центру у районній бібліотеці для дітей розрізали голова районної ради Юлія Назаренко і керівник відділу структурного розвитку програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко, а у Новоастраханській бібліотеці-філії – помічник депутата обласної ради Анатолія Гацька Олександр Зновенко разом з Ярославою Титаренко.

А потім усі присутні оглянули комп’ютерну техніку, яку отримали бібліотеки. І не тільки оглянули, а випробували, провівши по «скайпу» сеанс відеозв’язку з бібліотеками області (з містами Перевальськ та Стаханов; Новоастраханська бібліотека провела відеоконференцію з Кремінською міською бібліотекою), а також дізналися п ... Читать дальше »


НОВА КНИГА ЗЕМЛЯКА (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: КУЛЬТУРА

У Москві з друку вийшла нова книга кремінянина, письменника Бориса Яроцького під назвою «Война Сергея Кулова». Це фронтова повість, яка розповідає про події початкового періоду Великої Вітчизняної війни на Південно-Західному фронті.

Лейтенант Сергій Кулов, уродженець Північної Осетії, разом зі своїми товаришами, вчорашніми курсантами 2-го Орджонікідзевського піхотного училища приймають бойове хрещення на українській землі. Дії відбуваються на Сіверському Дінці, на Ізюмському напрямку, де точилися кровопролитні бої. 270 стрілецька дивізія, у якій Кулов воював командиром взводу, а потім - роти і батальйону, мужньо відбиває атаки переважаючих сил ворога. Під час запеклих боїв дивізія втратила майже увесь особовий склад. В батальйоні Кулова залишилося декілька бійців. Сам командир отримав важке поранення, але всупереч долі повернувся в строй. Перемогу він зустрів в Австрії.

Книга правдиво, на документальних фактах, відображає події Великої Вітчизняної війни, розповідає про мужність і відвагу радянських солдатів, які вели двобій з фашистськими загарбниками. 270-а дивізія, у якій воював Кулов, входила до складу 6-ої Армії (командуючий генерал Р.Я.Малиновський). Її штаб взимку 1941-1942 років розташовувався у селі Макіївка Кремінського району, у Сагуновому лісі.

Борис Яроцький – автор понад 30 книг. Свої нові книги він обов’язково дарує Кремінській районній бібліотеці.

Наш кор.


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0