Желаем удачи. СПОРТ - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Среда, 08.05.2024, 02:45| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » СПОРТ

СИЛА ДУХУ ПЕРЕМАГАЄ!

Категория: СПОРТ

    Як розповідалося раніше на сторінках «Кремінщини», 29 серпня на спортивних майданчиках дитячого оздоровчого табору «Восход» ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» відбулася обласна спартакіада серед інвалідів праціта потерпілих на виробництві під назвою «Повір у себе», започаткована виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України. Тоді переможцями обласної спартакіади стали підопічні відділень Фонду з Лисичанська, Краснодона, Брянки, Свердловська, Первомайська, Ровеньків, Антрацита, Стаханова, Луганська та Кремінної.

    Саме вони увійшли до складу команди управління виконавчої дирекції Фонду у ... Читать дальше »


КРЕМІНСЬКИЙ МОТОКРОС - НАЙКРАЩИЙ В РЕГІОНІ!

Категория: СПОРТ
   6 жовтня 2013 року Кремінщина гостинно зустрічала шанувальників мотоперегонів, уболівальників, які підтримують справжніх, мужніх спортсменів – учасників відкритого чемпіонату Луганської області з мотоспорту, VІ традиційного міжнародного мотокросу, присвяченого пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, на Кубки голови Луганської обласної державної адміністрації, президента Луганського благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст». Кремінські змагання свого часу входили до чільної «десятки» кращих мотоперегонів Радянського Союзу.
      І нині вони займають провідне місце у всеукраїнському календарі змагань. Завдяки ініціативі громадської організації «Віраж», спонсорів та меценатів було відновлено найвидовищний і екстремальний вид спорту у нашому районі.
      У змаганнях взяли участь спортсмени з України та Росії. Географія міст душе широка – від Львова до Криму, від Москви до Краснодара.
      На урочистій церемонії відкриття змагань були присутні голова Кремінської райдержадміністрації П.М.Яворський, голова районної ради Ю.І.Назаренко, Кремінський міський голова В.І.Гриценко, помічник народного депутата України В.М.Тихонова С.Г.Шевцов, депутати Луганської обласної ради від Партії регіонів М.В.Куценко, С.І.Панчук, А.А.Гацько, голова місцевої організації воїнів-інтернаціоналістів С.А.Кисляков.
    Наші уболівальники, жителі та гості міста, цікаво та змістовно провели той сонячний день, отримали массу задоволення від карколомних польотів та майстерних приземлень гонщиків, отримали масу вражень від побачених швидкостей та спілкування. І, звичайно, глядачі всіх зустрічали аплодисментами, але найбурхливіші оплески дісталися ветеранам мотокросу, учасникам бойових дій Ігорю Ключку з Харківщини та Ігорю Панову з Дніпропетровщини, які нагороджені медалями «За відвагу».
    Найтепліше ж уболівальники зустрічали своїх земляків, кремінських спортсменів Олександра та Кирилла Маркових - членів команди «Віраж». І вони очікування справдили: Олександр став переможцем серед гонщиків у класі «ОРЕN», а Кирило, наймолодший учасник змагань, отримав бронзову нагороду у класі гонщиків на мотоциклах з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів. Ці досягнення дозволили нашій команді у загальнокомандному заліку стати срібними призерами Кубка голови Луганської обласної державної адміністрації та президента Луганського благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст». Ми поступилися лише команді з Сєвєродонецька. А третє місце виборола команда з Краснодона.
     Переможці в усіх номінаціях та призери були нагороджені кубками, медалями та грамотами Луганського обласного благодійного фонду «Благовіст». А під бурхливі оплески уболівальників наш наймолодший учасник змагань Кирило Марков отримав від міського голови пам’ятний приз – туристичне крісло.   Продовжив церемонію нагородження депутат Луганської обласної ради М.В.Куценко, який на подальший розвиток мотоспорту в районі вручив голові громадської організації «Віраж» 10 тисяч гривень. Цю новину голосним «ура!» підхопили всі глядачі та спортсмени, які спостерігали за цією приємною подією.
     Змагання з мотокросу відбулися завдяки ініціативі громадської організації «Віраж» та особисто - внеску голови цієї організації О.Л.Кайдаша, якого підтримали та надали допомогу голова Луганської облдержадміністрації В.М.Пристюк, голова Луганської обласної ради В.М.Голенко, президент Луганського обласного благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст», народний депутат України В.М.Тихонов, Кремінська районна державна адміністрація, Кремінська районна і міська ради, депутати обласної ради А.А.Гацько, М.В.Куценко, С.І.Панчук, районна організація Партії регіонів, керівники підприємств та організацій району, Луганський та Кремінський центри «Спорт для всіх», Кремінський спортивно-технічний клуб та приватні підприємці міста і району. Від організаційного комітету змагань вам, шановні, найщиріші вітання та слова вдячності за надану допомогу. Також мотоклуб «Віраж» дякує всім, хто допоміг у підготовці траси і проведенні змагань.
     Свято вдалося, у спортсменів та уболівальників залишилися від нього найкращі враження і найприємніші спогади про Кремінщину. Будемо сподіватися, що у подальшому на нас чекатимуть ще більш видовищніші та масштабні змагання. Креміняни на це заслуговують!
     О.КУЗЬМЕНКО, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
     Фото Сергія ОМЕЛЬЧЕНКА.
    Р.S. Під час мотокросу сталося декілька падінь. Травму ключиці отримав гонщик з Краматорська, якому медичними працівниками Кремінського РТМО була надана своєчасна медична допомога у повному обсязі.

[size=16][/size]

"ТАЛАНТАМ НАДО ПОМОГАТЬ!" (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: СПОРТ

Карпов, Каспаров, Крамник… Всесвітньо відомі шахові чемпіони. У Кремінній теж зростає шахіст, чиє прізвище починається на літеру «К» і який подає великі надії, – Олексій Котляр. Олексію всього 12 років, він навчається у ЗОШ №2. Незважаючи на свій юний вік, Олексій не раз ставав переможцем багатьох шахових турнірів, у тому числі - найвищого рівня. Йому присвоєно звання кандидата у майстри спорту.

Олексієві випала нагода прославити Кремінщину на увесь світ. Його запросили взяти участь у Чемпіонаті світу з шахів, який відбудеться у Бразилії. Дорога в Америку, а поїде Олексій туди у супроводі мами, коштуватиме 43 тисячі гривень. Такої суми сім’я не має. У районі йде збір коштів для поїздки Олексія на чемпіонат. Перераховувати їх можна на рахунки: №75674 в Ощадбанку (Котляр Роман Григорович – тато); №5577212709154846 у ПриватБанку (Котляр Любов Іванівна – мама).

Підтримайте талановитого спортсмена!


СИЛА, СПРИТНІСТЬ І ПОСТАВА - ВСЕ ЦЕ СПОРТУ ДОБРА СПРАВА! (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: СПОРТ

       Минулими вихідними у Кремінній відбулася перша спартакіада Луганської області серед депутатів обласної, міських та районних рад. Змагання відбулися на стадіоні «Олімп» і присвячувалися вони 20-й річниці незалежності України. Привітати колег зі святом спорту прибули голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, заступник голови обласної ради Юрій Хунов, керівники обласних спортивних організацій. Також учасників змагань вітали голова Кремінської районної державної адміністрації Валентин Рябінін і голова районної ради Юлія Назаренко.

Після урочистого відкриття змагань Валерій Голенко поспілкувався з журналістами. Зокрема, відповідаючи на запитання журналіста газети «Кремінщина» стосовно розвитку спортивної бази у Кремінському районі, голова обласної ради сказав:

- Ми бачимо спортивну базу у Кремінній одним з основних майданчиків для розвитку спорту на Луганщині. Для цього є усі підстави: тут чудова природа, тут склався колектив, є славні традиції, тут тренувалися всесвітньо відомі спортсмени Сергій Бубка, Віктор Бризгін. Ольга Бризгіна, двократна Олімпійська чемпіонка, бере участь у сьогоднішніх змаганнях. З Сергієм Бубкою ми нещодавно зустрічалися і обговорювали перспективи розвитку спортивного комплексу «Олімп». Обговорювалися питання інвестування, реконструкції цієї спортивної бази і перетворення її на майданчик для підготовки Олімпійського резерву, де готуватимуться олімпійські команди. У зв’язку з цим ми ведемо переговори зі спортивним товариством «Динамо», вкладаємо кошти у будівництво басейну і хочемо, щоб це була база найсучаснішого рівня. Думаю, що ми ще не раз пишатимемося цим спортивним комплексом і спортсменами, котрі у ньому тренуватимуться.

У фінальній частині змагань виступили вісім команд, у тому числі й команда Кремінського району, яку очолював заступник голови райдержадміністрації, депутат міської ради Сергій Лебедєв. Депутати довели, що можуть розв’язувати громадсько-важливі питання й бути сильними, спритними та сміливими у спорті. З трибун їх підтримували численні уболівальники.

Змагалися депутати з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу та шашок.

У загальнокомандному заліку команда депутатів Кремінського району посіла третє місце, поступившись білокуракинським та краснодонським колегам, котрі, відповідно, були другими і першими.

Текст і фото

Сергія ОМЕЛЬЧЕНКА.


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0