Желаем удачи. ОФИЦИАЛЬНО - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Вторник, 07.05.2024, 12:31| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » ОФИЦИАЛЬНО

С 1 мая 2015 года субсидии будут назначать по новым правилам

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

   Согласно этим правилам на субсидию может претендовать каждый гражданин, помощь будет оказываться даже тем, кто арендует жилье и платит жилищно-коммунальные услуги за арендуемое помещение, если на него будут оформлены лицевые счета. Отменяются все ограничения относительно имущественного состояния лиц, которые обращаются за назначением субсидий, кроме одноразовой покупки на сумму свыше 50000 гривен.

   Помощь будут оказывать на основании лишь двух документов - заявления и декларации. Принцип назначения такой: заявитель предоставляет необходимые документы, управление труда и социальной защиты населения назначает субсидию, а затем проверяет доходы заявителя, предоставляя запросы в соответствующие органы, учреждения и организации - Пенсионного фонда, Фискальной службы и тому подобное.

   В декларации доходы указываются за предыдущий календарный год с вычетом уплаченных налогов. Если в декларации будут поданы неполные, недостоверные сведения о доходах и расходах зарегистрированных в квартире людей выплата субсидии может быть приостановлена и заявитель будет обязан вернуть двойной размер незаконно предоставленной субсидии.

   С 1 мая каждая семья одновременно со счетом на оплату коммунальных услуг получит упрощенные формы заявления и декларации для обращения за назначением субсидии. После заполнения документы необходимо направить в управление труда и социальной защиты населения по месту регистрации.

   Субсидия будет предоставляться на 12 месяцев с месяца обращения, а не на отопительный и неотопительный период как было раньше.

   За информацией по вопросам предоставления субсидий необходимо обращаться в Кременское управление социальной защиты населения по адресу: г.Кременная, ул. Победы, 1а, первый этаж, кабинет №101, а также по телефону 3-15-43.

   Ю.Коротич, начальник УСЗН Кременской райгосадминистрации.

 

 

_______________________________________
(найменування структурного підрозділу
_______________________________________
з питань соціального захисту населення)

ЗАЯВА
про призначення житлової субсидії

Від________________________________________________________________
                                                       (прізвище, ім’я, по батькові)

зареєстроване (для орендарів — фактичне) місце проживання: _____________________

_______________________________________________________________________

контактний телефон ______________________ паспорт: серія _____ № ____________

__________________________________________________  ___ __________  ___ р.
                       (ким і коли виданий)

реєстраційний номер облікової картки платника податків _________________________
            (крім осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта)

Прошу призначити субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (необхідне підкреслити).

Відомості про житлово-комунальні послуги, якими користуються особи, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку

Вид послуги

Номер особового рахунка

Найменування організації, що надає послуги

Примітки

Утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

 

 

 

Газопостачання

 

 

 

Централізоване постачання холодної води

 

 

 

Централізоване постачання гарячої води

 

 

 

Водовідведення

 

 

 

Централізоване опалення

 

 

 

Електропостачання

 

 

 

Вивезення побутових відходів

 

 

 

У разі коли прийняття рішення щодо моєї заяви потребує окремого рішення місцевих органів виконавчої влади/місцевого самоврядування або утвореної ними комісії, прошу розглянути/не розглядати мою заяву відповідними органами або утвореною ними комісією (необхідне підкреслити).

Я та особи, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку, даємо згоду на обробку персональних даних про сім’ю, доходи, майно, що нео ... Читать дальше »


Кримінально-виконавча інспекція інформує

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

Указом Президента України від 06.04.2011 року за №394 було створено Державну пенітенціарну службу України - центральний орган виконавчої влади, на який покладено завдання щодо здійснення єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань.

Кремінський районний підрозділ Рубіжанського міського відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Луганській області, який очолює капітан внутрішньої служби Дмитро Валерійович Цегельник, є структурним підрозділом відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України.

Кримінально-виконавча інспекції виконує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, здійснює контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, а також звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.

Основні напрями сучасної кримінальної політики України знайшли як найповніше відображення у Кримінальному та Кримінально-виконавчому кодексах України. Суть цих напрямів полягає в посиленні боротьби з тяжкими і особливо тяжкими злочинами при одночасному пом`якшенню заходів кримінальної відповідальності до осіб, які вперше притягуються до відповідальності за злочини невеликої і середньої тяжкості.

У плані гуманізації відповідності це проявилось, перш за все, у збільшенні передбачених Кримінальним кодексом України видів покарань, які є альтернативою покаранню у виді позбавлення волі на певний строк. Більше двох третин статей Кримінального кодексу України передбачають покарання, не пов’язані з позбавленням волі.

Динаміка виконання покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, характеризується таким чином: при отримання Україною незалежності у 1991 році кримінально-виконавчою інспекцією виконувалось судових рішень стосовно 61,3 тис. засуджених осіб, у 1995 р. – 83,5; 2000 р. – 137,4; а у даний час кількість  судових рішень значно вища.

На сьогоднішній день ще залишається значною кількість насильницьких та організованих злочинів, корупції а також тяжких злочинів, що викликає у пересічних громадян почуття стурбованості. Значна їх частина пропонує розширити спектр застосування більш жорстких санкцій, спрямованих на позбавлення волі, що потребує автоматичного збільшення грошових витрат на їх утримання.

На формування такої громадської думки впливає недостатня інформованість пересічних громадян про ефективність покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, та про негативні наслідки позбавлення волі (соціальні, моральні, психологічні, економічні, демографічні та медичні), які свідчать про те, що позбавлення волі не є ефективним методом боротьби зі злочинністю.

Особи, які знаходяться в місцях позбавлення волі, не завжди перевиховуються, а навпаки проходять «школу» злочинності, після чого «бумерангом» повертаються проти того самого суспільства. Це призводить до вчинення ними нових злочинів та повторного засудження. Перш за все, тенденція до застосування позбавлення волі призводить до переповнення установ виконання покарань та значних витрат на утримання засуджених, суттєво ускладнює процес перевиховання засуджених, а також не дає їм можливості безболісно адаптуватися в суспільстві після звільнення з місць позбавлення волі. З урахуванням зарплати працівників та інші потреби витрачається значно більше коштів, тоді як неутримання засуджених до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, такі кошти не потрібні, а навпаки, наприклад, із заробітку засуджених до виправних робіт у дохід держави відраховуються встановлені судом відсотки (від 10 до 20), засуджені до громадських робіт взагалі працюють безкоштовно на користь держави, кошти потрібні тільки на зарплату працівника кримінально-виконавчої інспекції.

Кримінальна-виконавча інспекція – це основна ланка у структурі державних органів, яка здійснює контроль за виконанням покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, і виконує із засудженими роботу, спрямовану на формування у них правослухняної поведінки і стимулювання до становлення на життєву позицію, що відповідає суспільним нормам і інтересам.


ВІД КОНЦЕПЦІЇ - ДО ПРОГРАМИ (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

22 вересня відбудеться чергова, дев’ята, сесія Кремінської районної ради шостого скликання. Про питання, які заплановано розглянути на ній, та про хід підготовки до пленарного засідання редакції газети «Кремінщина» розповіла голова районної ради Юлія Іванівна НАЗАРЕНКО.

- Юліє Іванівно, скільки питань виноситься на розгляд сесії і які з них ви вважаєте основними?

- На розгляд сесії виноситься 42 питання. Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації», усі питання порядку денного пленарного засідання та проекти рішень до них розміщені на сайті районної ради ще наприкінці серпня. Усі бажаючі мали можливість з ними ознайомитися. Основними питаннями, що розглядатимуться на сесії, можу назвати внесення змін до районного бюджету і затвердження Програми санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Створенню цієї програми передувала велика робота. Спочатку була затверджена Концепція розвитку санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Для проведення науково-дослідних робіт та підтвердження лікувальних властивостей природних ресурсів району були залучені спеціалісти Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології з міста Одеса. До того ж, ця програма є складовою частиною обласної програми створення «Луганськкурорту».

- Як проходить підготовка до сесії?

- Інформація про роботу сесії, пленарне засідання якої відбудеться 22 вересня, вже була оприлюднена в засобах масової інформації. З понеділка розпочнуть роботу постійні комісії районної ради. Спочатку депутати обговорюють профільні питання, заслуховують звіти відповідальних осіб, а вже потім, згідно з регламентом районної ради, знайомляться з іншими питаннями порядку денного сесії. Іноді засідання депутатських комісій проходять впродовж декількох годин. Така прискіплива робота депутатів в комісіях дає змогу більш ретельно та детально вивчити питання, які виносяться на сесію. Тому, як результат, робота сесії відбувається за спрощеною процедурою і триває не більше години.

- Який вплив мають прийняті районною радою рішення на життя і розвиток Кремінщини?

- Рішення районної ради безпосередньо впливають на життєдіяльність району. Насамперед, це ефективний розподіл бюджетних коштів, можливість використання природних ресурсів краю, створення додаткових робочих місць, зростання економічного потенціалу району, залучення інвестицій і створення інвестиційних проектів, соціальний захист населення, раціональне використання комунального майна і підвищення управлінського потенціалу комунальних установ, а також інші важливі складові, що торкаються різноманітних сфер життя територіальної громади.


ТРИНАДЦЯТА СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

Керуючись п. 8 ч.4 ст.42 , ч.9 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», скликається тринадцята сесія Кремінської міської ради шостого скликання.

Пленарне засідання відбудеться 21 вересня 2011 року о 10.00. у залі засідань міської ради.

На розгляд сесії виносяться питання:

Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку м.Кремінна за перше півріччя 2011 року.

Про підготовку до осінньо-зимового періоду 2011-2012 р.

Про погодження щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами (кам’яне вугілля) та надання дозволу на збір матеріалів для виділення місця розташування промислового майданчика вуглевидобувного підприємства.

На сесії буде розглянуто й ряд інших питань.


СКЛИКАЄТЬСЯ СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

Згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», голова Кремінської районної ради Ю.І.Назаренко видала розпорядження про проведення чергової, дев'ятої, сесії районної ради шостого скликання.

Сесія має розглянути питання:

Про внесення змін до Кремінського районного бюджету на 2011 рік.

Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Кремінського району за перше півріччя 2011 року.

До порядку денного включено ряд інших питань, які опубліковано на сайті Кремінської районної ради Луганської області.

Пленарне засідання сесії розпочнеться 22 вересня 2011 року о 10.00. у залі засідань районної ради.


ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

6 вересня у Кремінській райдержадміністрації відбулося засідання обласної колегії Пенсійного фонду за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Учасниками колегії були голова Кремінської районної державної адміністрації В.І.Рябінін, голова Кремінської районної ради Ю.І.Назаренко, соціальні партнери, керівники підприємств Кремінського району, керівники структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України, керівники підвідомчих територіальних управлінь області.

Засідання відкрив начальник управління Пенсійного фонду України в Луганській області Євген Миколайович Комчадалов, ознайомивши присутніх з подальшим планом роботи.

Перше слово було надано голові Кремінської райдержадміністрації Валентину Івановичу Рябініну, який коротко розповів учасникам засідання про Кремінський район, висвітлив особливості розвитку сільського господарства, підприємництва та промисловості. Продовжила виступ - голова районної ради Юлія Іванівна Назаренко.

Перш ніж перейти до розгляду питань, Євген Миколайович назвав кращих платників внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування:  це генеральний директор УП ТОВ «ВІКО – Україна» Томаш Бартнік, директор ДП «Кремінське ЛМГ» Віктор Михайлович Скляров, директор КП «Кремінський «АГРОШЛЯХБУД» Вячеслав Дмитрович Завідной, директор заводу «РИТМ» Віктор Іванович Кравченко. Їм було вручено подяки.

Першою з доповіддю про результати ревізії в управлінні ПФУ Кремінського району виступила начальник контрольно-ревізійного відділу Головного управління ПФУ Олена Едуардівна Петрович. По завершенні виступу колегія відзначила, що управлінням проводилась відповідна робота щодо залучення коштів до бюджету Фонду, додержання норм пенсійного законодавства при призначені та виплаті пенсій. Здійснювався контроль за цільовим використанням пенсійних коштів. Приділялась належна увага роз'ясненню законодавчої та нормативної бази пенсійного забезпечення, вживались заходи щодо реалізації громадянами права на звернення. Спеціалістами управління за звітний період призначено 1827 пенсій, проведено 1469 індивідуальних перерахунків за додатково наданими документами. Внаслідок перерахунків розмірів пенсій, проведених відповідно до Законів України та рішень уряду, середній розмір усіх видів пенсій та допомоги збільшився в 1,2 рази і складає 1163,03 гривні. Постійно проводиться робота щодо зменшення видатків за рахунок виплати і доставки пенсій через установи банків. Протягом зазначеного періоду обсяги надходження коштів до бюджету управління постійно зростають. У 2010 році надходження власних коштів зросли, у порівнянні з 2009 роком, на 18,2 відсотка і склали 42051,6 тис. гривень. Протягом 7 місяців поточного року до бюджету Фонду надійшло 26704,7 тис. гривень. Сплачено єдиного соціального внеску в сумі 27867,9 тис. грн., з них кошти Пенсійного фонду – 24551,9 тис. грн. або 88,1 відсотка від отриманих.

Про динаміку розвитку пенсійної служби району, проблеми, з якими стикається управління, та програми, що спрямовані на стабілізацію роботи, розповіла начальник управління Пенсійного фонду України в Кремінському районі Ліна Володимирівна Лимар.

Далі була заслухана доповідь заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Михайлівни Васильєвої. Тож, робота відділів з призначення та виплати пенсій підвідомчих управлінь була спрямована на виконання вимог Законів України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та «Про наукову та науково-технічну діяльність», забезпечення своєчасності і правильності призначення та виплати пенсій. Підвідомчими управліннями за 8 місяців 2011 року призначено 30,1 тис. нових пенсій, проведено 33,2 тис. поточних перерахунків. Здійснено понад 9 тисяч зустрічних перевірок достовірності видачі документів, що підтверджують наявний трудовий (в тому числі пільговий) стаж та довідок про заробітну плату. З метою контролю за правильністю застосування Законів України щодо пенсійного забезпечення, Головним управлінням за 8 місяців поточного року проведено 23 тематичні перевірки, які показали, що у більшості управлінь робота з призначення та виплати пенсій ведеться належним чином, здійснюється контроль за своєчасністю прийняття рішень з призначення та перерахунку пенсій. Проте, Тетяна Михайлівна нагадала, що будь-яка пенсійна служба «має бути точною у своїй роботі, як годинник». І про це, в першу чергу, повинні пам’ятати керівники, від яких залежить чітка діяльність управлінь Пенсійного фонду по всій області.

В обговоренні питань взяли участь і начальники інших районних та міських управлінь.

Насамкінець було проведено нараду, на якій ії учасники обговорили шляхи вирішення основних проблем, визначили напрямки майбутньої роботи в організації ефективної діяльності пенсійних служб. Свою думку висловив Сергій Олександрович Кривошея – заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Із заключним словом виступив начальник Г ... Читать дальше »


КОЛЕГІЯ ПІДБИЛА ПІДСУМКИ (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

У понеділок, 5 вересня, відбулася колегія районної державної адміністрації. Її провів голова райдержадміністрації В.І.Рябінін. На колегії було розглянуто два питання: про підсумки соціально-економічного та культурного розвитку Кремінського району за перше півріччя 2011 року та про підготовку до нового опалювального сезону. Виступили начальник управління економіки райдержадміністрації Т.М.Улибіна, начальник управління фінансів райдержадміністрації Н.М.Макогон, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ю.В.Тютюнник.

У ході колегії було відзначено, що в цілому в промисловості району спостерігаються позитивні тенденції. Так, обсяг продукції, реалізованої основними підприємствами, зріс, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 48,3 відсотка. З метою створення нових робочих місць на території району реалізуються два інвестиційні проекти: з будівництва комплексу з переробки залишків нафтопереробних виробництв та технологічного комплексу з переробки біоорганічних та вуглеводних відходів з отриманням альтернативного синтетичного рідкого палива та електроенергії.

Разом з цим, голова райдержадміністрації  В.І.Рябінін загострив увагу на необхідності вжиття відповідними структурами дієвих заходів, спрямованих на ліквідацію наявної заборгованості із заробітної плати, податкової заборгованості, підвищення рівня зарплати.

Під час аналізу підготовки району до опалювального сезону, який озвучив заступник голови райдержадміністрації С.П.Лебедєв, було зазначено, що станом на 1 вересня до осінньо-зимового періоду готові 42 із 48 котелень, 134 із 165 багатоквартирних будинків, 7 з 9 об’єктів культури, 9 з 11 лікувальних закладів, 5 з 7 дитячих садків. У місті Кремінна поступово відмовляються від послуг енерговитратної центральної міської котельні. Цього року понад 200 жителів багатоквартирних будинків районного центру отримали дозвіл на встановлення індивідуального опалення. Триває процес облаштування індивідуальних блочних котелень, зокрема, у Кремінській школі-гімназії та ЗОШ №2.

У поточному році на об’єктах соціальної сфери села Бараниківки, а це дитячий садок та школа, будуть встановлені міні-котельні. У зв’язку з цим, сьогодні одна з найактуальніших проблем у Бараниківській сільській раді - підготовка житлових будинків до опалювального сезону. Голова райдержадміністрації дав доручення Бараниківському сільському голові проводити більш активну роз’яснювальну роботу з населенням щодо необхідності переходу на індивідуальне опалення, оскільки існуюча кількість абонентів центральної котельні не в змозі перекрити витрати на забезпечення їх теплом.

За підсумками колегії видано відповідне розпорядження голови райдержадміністрації.

За матеріалами сайту krem.loga.gov.ua.


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0