Желаем удачи. ЭКОНОМИКА - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Вторник, 07.05.2024, 11:04| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » ЭКОНОМИКА

ЗАБОРГОВАНІСТЬ ТРЕБА СПЛАЧУВАТИ (№79-80, 1.10.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Відповідно до п.7 прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010р. №2464-VI, суми внесків, нарахованих на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, та суми нарахованого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування до 1 січня 2004 року, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року і не сплачені станом на 1 січня 2011 року, підлягають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

Стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків та сум штрафних санкцій, нарахованих або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

На період до повного стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків та сум штрафних санкцій, нарахованих або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій, за Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності  Закону.

Заборгованість до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття по 12 боржниках-недоїмниках, станом на 01.07.2011 року, складає 195,3 тис. грн.

З 12 боржників-недоїмників 5 перебувають у стадії самоліквідації (СТОВ «Астрахань», ПСП «Земля», СВК «Макеївка», СТОВ «Долина», ККВПСКГ «Кремінський сількомунгосп»), 2 підприємства - у стадії банкрутства (ПСП «Сосновий Бір», СТОВ «Артема»).

5 підприємств здійснюють господарську діяльність (Кремінське ВУВКГ, споживче товариство, ТОВ «Завод «Аквапласт», ПП «Кремінське  АТП», КП «Варварівське СКГ»), але заборгованість до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття по страхових внесках та штрафних санкціях не сплачують.

Протягом 2011 року центром зайнятості було направлено 2 позовні заяви до суду та 2 претензії до підприємств-недоїмників. За 8 місяців до Фонду було погашено заборгованості 0,06 тис. грн., збільшення недоїмки відбувається за рахунок підприємств комунальної форми власності.

Кремінський районний центр зайнятості рекомендує керівникам зазначених підпри-ємств вжити заходи щодо погашення заборгованості до Фонду загальнообов’язко-вого державного соціального страхування на випадок безробіття.

Т.Осипенко,

головний спеціаліст-юрисконсульт

... Читать дальше »


ПЕРЕДЗИМОВІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Підготовка до опалювального сезону 2011-2012 років на об'єктах житлово-комунального господарства та об'єктах соціально-культурного призначення у Кремінському районі розпочалася відразу ж після завершення попереднього опалювального сезону. Враховуючи результати роботи в осінньо-зимовий період 2010 – 2011 років, були розроблені організаційно-технічні заходи з підготовки ЖКГ та об'єктів соціально-культурного призначення до нового сезону.

На сьогоднішній день в цілому по району котельні підготовлені на 91,6 відсотка (44 котельні із 48); теплові мережі – на 88,6; житлові будинки – на 87,3 (144 будинки із 165); об'єкти культури – на 77,8 (7 будівель із 9); лікарні та ФАПи – на 90,9 (10 будинків із 11); дитсадки – на 85,7% (6 будівель із 7); об'єкти соцзахисту підготовлені на 100 відсотків.

За відсутності у поточному році фінансування з державного бюджету, підготовка об'єктів теплопостачання здійснюється за рахунок власних коштів підприємств. На центральній міській котельні не завершені роботи з переведення котла ДКВР 10/13 на альтернативний вид палива (тріску). Весь обсяг планово-попереджувальних робіт виконаний в семи інших котельнях, що залишилися на підприємстві. Відповідно до протокольного доручення, договори на постачання природного газу на опалювальний сезон 2011-2012 років будуть укладені з ДК «Газ Україна» при наявності на котельнях теплолічильників вітчизняного виробництва. І лише для цього КП «Кременнаятеплокомуненерго» необхідно 419,3 тисячі гривень.

У місті ведуться роботи, аби зменшити енерговитратність центральної міської котельнї (у тому числі й за рахунок коштів інвестора – підприємства «Тепло-Гермес»): встановлюються індивідуальні блочні котельні у середній школі №2 та школі-гімназії, завершено роботи з реконструкції котельні центральної лікарні, за рахунок коштів районного бюджету виконані роботи з ремонту внутрішніх мереж опалення в художній школі. Населення встановлює індивідуальне опалення в квартирах багатоповерхових будинків (цього року дозвіл отримали 204 жителя).

У підготовці до опалювального періоду дитячих садків теж були виконані певні роботи: капітально відремонтовано дах та систему опалення у дитсадку «Ластівка» на суму 44,7 тисячі гривень; реконструйовано опалення дитсадка «Малятко» на суму 19,4 тисячі гривень; здійснено капітальний ремонт покрівлі в дитсадках «Зіронька» і «Катруся» на суму 40,7 тисячі гривень і 12 тисяч гривень відповідно. Виконано великий обсяг робіт з капітального ремонту дитсадка у селищі Красноріченське. Крім того, необхідно активізувати роботи з реконструкції системи електропостачання у Кудряшівському дитсадку. Планується відремонтувати покрівлю у дошкільному виховному закладі «Берізка», встановити дві блокові котельні у дитячому садку та середній школі села Бараниківка (у даний час закінчується розробка проектів).

Гостро стоїть питання розрахунків за спожитий минулого року природний газ: станом на 01.09.2011 року заборгованість становить 4405 тисяч гривень.

Райдержадміністрацією Головному управлінню ЖКГ облдержадміністрації був представлений перелік житлових будинків, у яких створені ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) для виділення коштів на капітальний ремонт дахів та інженерних мереж. На ці заходи рішенням сесії обласної ради було заплановано виділити 1,5 мільйона гривень, проте гроші ще не надійшли.

Виникла проблема у підготовці до опалювального сезону житлових будинків села Бараниківка, де будівлі, після закриття комплексу «Мир», залишилися без ЖЕКу. Даний житловий фонд за власні кошти готують самі мешканці.

Підготовка  дорожньо-мосто-вого господарства проводиться відповідно до графіка планово-попереджувальних ремонтів і за наявності фінансування. Підприємством «Кремінський Агрошляхбуд» відремонтовано автодороги по вулиці Титова і провулку О.Кошового на загальну суму 576,28 тисячі гривень. На поточний ремонт вулиць Артема, Мічуріна, Комсомольської з обласного бюджету виділено 214,5 тисячі гривень. До цього часу гроші ще не надійшли.

... Читать дальше »


БЕЗ ВНЕСКІВ - ОТЖЕ, БЕЗ СТАЖУ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Головне завдання управління Пенсійного фонду України в Кремінському районі – виплата пенсій вчасно та у повному обсязі.

Наповнення бюджету фонду залежить від двох основних факторів – обсягу фонду оплати праці, що є базою для нарахування єдиного внеску та своєчасної їх сплати.

За 8 місяців поточного року до бюджету Пенсійного фонду надійшло 30435,9 тис. грн. власних коштів, що, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, більше на 19 відсотків, або на 4798,8 тис. грн.

Головною проблемою Пенсійного фонду залишаються борги. Станом на 1 вересня 2011 загальний борг зі сплати страхових внесків по району становить 9719,2 тис. грн. Найбільшими боржниками залишаються підприємства комунальної власності, частка яких становить 80 відсотків від загальної суми боргу, або 7775,0 тис. грн.

Стягнення заборгованості у примусовому порядку – один з найдієвіших заходів з повернення боргів. Вся сума боргу охоплена вимогами Фонду та судовими рішеннями і передана на примусове виконання до відділу ДВС.

 З початку нинішнього року управління Пенсійного фонду активно проводить роботу по збору та обліку єдиного соціального внеску.

У загальній сумі заборгованості частка боргу діючих підприємств складає 96,2 відсотка.

Станом на 1 вересня заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску складає 1349,0 тис. грн.

До числа найбільших боржників входять Кремінське ВУВКГ (борг складає 514,6 тис. грн., стаж працівникам зарахований по лютий 2008 року), комбінат комунальних підприємств (218,2 тис. грн., стаж зараховано по квітень 2008 року), КП "Креміннатеплокомуненерго” (заборгованість 169,0 тис. грн., стаж зараховано по вересень 2009 року), ВАТ "Кремінський завод "Хімавтоматика” (заборгованість 160,7 тис. грн., стаж зараховано по липень 2010 року), ЖЕК №1 (заборгованість 120,0 тис. грн., стаж зараховано по листопад 2008 року).

Шановні керівники підприємств, сплачуйте борги, не позбавляйте своїх працівників права на пенсію!

Т.Голєва,

головний спеціаліст відділу

обліку надходження платежів.


Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЛІС, МІЙ ЗЕЛЕНИЙ, ЗАМРІЯНИЙ ДРУЖЕ! (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Кремінські ліси. Зелена перлина з блакитними вкрапленнями озер серед степових просторів Луганщини. У більшості людей про ліс склалося уявлення як про місце відпочинку, емоційної розрядки, спілкування з природою. Відвідуючи ліс, ми, таким чином, на інтуїтивному рівні намагаємося відновити втрачені зв’язки з матінкою-природою.

Інша частина людей – лісівники – знають про ліс усе: як його посадити і виростити.

Тисячі гектарів зелених насаджень створені дбайливими руками кремінських лісівників упродовж багатьох десятиліть. Доглядає за цим зеленим царством державне підприємство «Кремінське лісомисливське господарство». Його нинішній керівник - Віктор Михайлович Скляров, говорить:

- Створення нових лісових насаджень вимагає від лісівників злагодженої роботи та великої відповідальності. І догляд за лісом – справа непроста: треба добре розумітися на лісівництві. У лісгоспі працюють висококваліфіковані спеціалісти, котрі забезпечують увесь комплекс робіт з лісокультурного, лісогосподарського виробництва, охорони лісу. Колектив лісгоспу можна охарактеризувати так: стабільний, згуртований, налаштований на виконання найголовнішого нашого завдання – зберегти і примножити зелене багатство Кремінщини.

І слова Віктора Михайловича підтверджуються цифрами і фактами.

Цього року було посаджено 722 гектари лісу, ще на 984 гектарах проведено доповнення лісових культур. Готуються грунти під майбутню посадку (наступного року треба буде посадити 630 гектарів лісу). Вже підготовлено 344 гектари посадкової площі. Посаджені культури було прополото на площі 2048 гектарів.

Для майбутньої посадки зібрано вже 444 кілограми насіння, у тому числі звичайної сосни – 394 кілограми.

Про заходи, що здійснює лісгосп для охорони лісу, розповів головний лісничий Володимир Валерійович Андрєєв:

- Завдяки злагодженим та вмілим діям лісової охорони, бійців лісопожежної станції нинішнього, вкрай спекотного, літа на території господарства не було допущено великих пожеж. Усі загоряння гасили власними силами. Крім того, велику роль відіграли і заходи з охорони та збереження лісів. Зокрема, було створено 1213 кілометрів мінералізованих смуг, за 7503 кілометрами мінсмуг здійснено догляд, відремонтовано 23 кілометри доріг, лісопатологічне обстеження лісу проведено на 5356 гектарах, а також було виконано ряд інших необхідних заходів з охорони лісу.

Ліс цінний для людини не тільки з рекреаційної точки зору. Це ще й деревина, з якої виробляються найнеобхідніші для народного господарства речі. Лісгоспом проведено рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, на площі понад 374 гектари, заготовлено 6576 кубометрів деревини. На 32 гектарах проведено рубки головного користування, заготовлено 8423 кубометри деревини. Уся заготовлена деревина надійшла на переробку та реалізацію.

За 2011 рік Кремінським лісомисливським господарством реалізовано продукції усіх видів на 9 мільйонів гривень, у тому числі на експорт – на 424 тисячі гривень. Товарної продукції випущено на 6 мільйонів гривень, товарів народного споживання – на 194 тисячі гривень, пиломатеріалів – на 3,5 мільйона гривень, технологічної тріски – на 6,5 мільйона гривень, піддонів усіх різновидів – на 4,5 мільйона гривень. З усієї заготовленої деревини перероблено 12421 кубометр.

Відзначення професійного свята - Дня працівника лісу – значна подія для Кремінського лісомисливського господарства та його працівників. Це підбиття результатів праці лісівників і визнання їхнього внеску у благородну справу створення лісі ... Читать дальше »


РЕЙТИНГ ЛУГАНСКОЙ ОБЛАСТИ РАСТЁТ

Категория: ЭКОНОМИКА

Луганская область по итогам рейтинговой оценки Кабинета Министров за первое полугодие 2011 года заняла 12 место среди регионов Украины, улучшив результат на 8 позиций. По итогам І-го квартала область занимала 20 место.

Как сообщает Главное управление экономики Луганской облгосадминистрации, расчет рейтинговых показателей регионов Украины за первое полугодие 2011 года проведен в соответствии с Постановлением Кабинета Министров Украины от 09.06.2011 № 650. Этим документом были утверждены новый перечень показателей и методика их расчета Министерством экономического развития.

Расчеты проводились по 35 показателям. По 13-ти из них Луганская область занимает места с 1 по 5.

Так, по показателю «Экономическое развитие» Луганщина на 11 месте. При этом по индексу промышленной продукции она на 3-5 месте, по объемам реализованной продукции – на 4 месте, а по индексу продукции строительства,  темпам роста экспорта товаров и  коэффициенту покрытия экспортом импорта – на 2 месте в Украине. 

В категории «Инвестиционная деятельность» по параметру «темп роста объема прямых иностранных инвестиций» у Луганской области 3 место.  

В разделе «Государственные финансы» всеукраинского рейтинга по уровню выполнения доходов общего фонда местных бюджетов – регион вышел на 4 место, по темпам роста доходов местных бюджетов (без трансфертов) – на 5 место, по объему налоговых поступлений в местные бюджеты в расчете на 1 жителя – на 11 место. По снижению налогового долга по налоговым обязательствам плательщиков (без пени) в сводный бюджет – область занимает 9 место, а по уменьшению задолженности по страховым взносам экономически активных плательщиков в Пенсионный фонд Украины – 8 место.

По разделу «Население и рынок труда» Луганщина поднялась на 5 место по снижению уровня безработицы населения в возрасте 15-70 лет и по индексу реальной заработной платы. Уменьшение числа штатных работников, получающих минимальную зарплату, вывело область по соответствующему показателю на 4 место. Благодаря активной работе областной власти по погашению долгов по зарплате Луганщина сегодня – лидер по снижению задолженности по выплате заработной платы в сравнении с началом текущего года.

www.loga.gov.ua

 


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0