Желаем удачи. ГРОМАДА - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Среда, 08.05.2024, 00:14| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » ГРОМАДА

НЕВСЬКУ МАЛЕЧУ ЗІГРІВАТИМЕ "СОНЕЧКО" (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

Дітлахи із села Невське відтепер відвідуватимуть дитсадок. Минулого вівторка при Невській школі відкрилася дошкільна група. Це значна і радісна подія для невчан, особливо для молодих мам, і, безумовно, велике досягнення для усієї сільської громади.

Відкриття групи дошкільної підготовки відбувалося урочисто. На нього прийшли громадськість села, мами з дітьми, вчителі, школярі. Розділити радість невчан прибули гості з районного центру: голова районної ради Юлія Назаренко, депутати районної і сільської рад, представники райвідділу освіти і районних ЗМІ.

Жителів села, батьків, дітей з відкриттям дитсадка щиро привітали голова районної ради Юлія Назаренко, Невський сільський голова Віктор Зозуля, голова громадської організації «Невська громада» Ольга Хомеча, директор Невської школи Тетяна Полтавець, а також інші присутні. Вітання підкріплювалися подарунками дітлахам.

Юлія Назаренко сказала, якщо в селі зростають діти, то у нього є сьогодення і буде майбутнє. І побажала, щоб для малечі дитячий садочок став другою домівкою.

Виступаючі висловили сердечну подяку усім, хто надав допомогу у створенні дошкільної групи і її обладнанні: громадськості села, фермерам, сільській і районній владі. Теплі слова вдячності були сказані на адресу керівників фермерських господарств «Поле» Володимира Борщова і «Риск» - Григорія Ткаченка. Школярі і майбутні вихованці дитсадка до урочистої події підготували вірші і пісенні вітання.

І ось – довгоочікувана хвилина відкриття. Перерізана символічна стрічка - і учасники свята потрапили до чудово оформленої групи (з приймальнею та ігровою залою, новими меблями, іграшками), повноправними господарями якої стануть діти.

Очікується, що дошкільну групу відвідуватимуть 18 дітей. Опікуватиметься ними вихователь Тетяна Лисенко.

Це вже шоста група у Кремінському районі. Отже, дошкільну підготовку отримуватимуть не тільки міські діти, а й сільські. Саме з таких груп для дошкільнят відкривається шлях до країни знань. Бо наступною сходинкою у пізнанні навколишнього світу для них стане школа. І до неї дітлахи прийдуть згуртованими і підготовленими.

Сергій ОМЕЛЬЧЕНКО.

 


ТОБІ УКЛІН, МІЙ РІДНИЙ КРАЮ! (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

У суботу, 17 вересня, селище Красноріченське відсвяткувало 309-у річницю з дня заснування.

Зранку, на площі біля Будинку культури, була проведена розважально-ігрова програма для дітей. Малюки стали пасажирами фантастичного потягу, який прямував на свято селища. На зупинках на дітей чекали різноманітні конкурси, ігри, вікторини, розваги. Дітлахи отримали велике задоволення від такої подорожі, їм вручили подарунки, а вони, у свою чергу, подарували рідному селищу великий малюнок на асфальті.

Пізніше на шкільному стадіоні відбулася товариська зустріч футболістів селища різних поколінь. Право першого удару на початку матчу було надано найстаршому гравцеві Івану Андрійовичу Лященку. А перший гол забив ветеран футболу Олексій Тимофійович Прийма. Зустріч закінчилася перемогою старшого покоління з рахунком 1:0. На ній були присутні засновник футбольної команди М.В.Становихін, його послідовник М.Д.Трехліб, А.С.Недбайло, М.Ф.Голик, О.Т.Прийма та інші. Після матчу ветеранів на полі зустрілися молоді футболісти з Красноріченського і Залиману. Переможці змагань отримали грамоти та грошові премії.

Увечері красноріченців зустрічала святково   вбрана площа біля Будинку культури, де й відбулися головні святкові заходи. З вітальними словами до жителів звернулися селищний голова Тетяна Олексіївна Нагорянська, керівник сільгосппідприємства «ЛОТУРЕ-АГРО» Павло Іванович Зозуля, який подарував громаді газонокосарку.

Сьогодні Красноріченське – сучасний населений пункт, повністю газифікований, більшість його вулиць з твердим покриттям. Та найбільше багатство селища - його люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. Гучними оплесками вітали красноріченці своїх земляків – кращих працівників підприємств селища: Красноріченської ЗОШ, лікарні, хлібопекарні, дільниці Сватівського РЕМ, газового господарства, ТОВ «Красноріченське», ПП «Саймон», фермерських господарств «Нівса» та «Переможець», служби МНС, «ЛОТУРЕ-АГРО».

У номінації «Людина, небайдужа до села» були відзначені керівник ТОВ «Красноріченське» - Віктор Сергійович Передрій, керівник народного фольклорного колективу «Веселка» Раїса Матвіївна Зінова, вчителька початкових класів Красноріченської ЗОШ Ольга Миколаївна Бутко.

У святковий день відзначили кращих депутатів селища: Ольгу Антонівну Пурик, Клавдію Михайлівну Кучерову, Миколу Миколайовича Ляскевича, Олексія Олексійовича Бондаря, Івана Івановича Кобзаря, Олену Вікторівну Білянську, Олену Леонідівну Хмельницьку. Ольга Антонівна Пурик подякувала виборцям свого округу за співпрацю, відзначила найактивніших, привітала маму, яка в цьому році народила двійню. Депутат також була ініціатором приготування польової каші для учасників свята.

17-го вересня селище поповнилося молодою сім’єю: одружилися молодята - Віктор і Оксана Кашуби. На святі вшановувалися подружжя, які прожили у шлюбі багато років, і через усе життя пронесли пошану один до одного і велику любов, виростили і вивели у світ дітей, котрі стали гідними людьми. Це подружжя-ювіляри Олександр Іванович і Лідія Олексіївна Максименки (60 років разом), «золоті ювіляри» - подружжя Григорій Іванович і Ганна Йосипівна Резніки з села Залиман.

Першою дитиною 2011 року стала Вероніка Левенець, яка народилася 4 січня. Також вітання лунали на адресу красноріченців, котрі відзначали свій День народження одночасно із селищем – 17 вересня.

Привітання надійшли від Миколи Олексійовича Островерхова, який раніше мешкав у Білосвитівці, а зараз живе у Росії. Він присвятив Красноріченському вірш.

... Читать дальше »


ОЦІНКА - ПОЗИТИВНА (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

30 серпня при Кремінській міській раді відбулося засідання громадської ради, участь у якому взяли міський голова В.І.Гриценко, заступники міського голови І.О Китайгора, В.І. Потапов, жителі міста. Під час засідання були розглянуті питання «Про виконання міського бюджету за перше півріччя 2011 року” та «Про стан виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку у місті Кремінна за перше півріччя 2011 року».

По першому питанню звітував В.І.Гриценко, який зазначив, що за перше півріччя 2011 року до міського бюджету з загального фонду надійшло 3001490,15 грн. при уточненому плані 2892376,63 грн.; виконання доходної частини бюджету загального фонду до встановленого плану з податкових та неподаткових надходжень становить 103,8 %, і це на 1,4 відсотка менше.

На засіданні, поміж точних цифр, лунали й відповіді на загальні питання, що стосуються нашого міста. Наприклад, В.І.Гриценко пояснював, чому неможливо передати дитячі садки на баланс відділу освіти та з якої причини не працює фонтан: «Щодо дитсадків, то сьогодні це неможливо, адже необхідні великі кошти на оформлення землі та документів для передачі. Проте міська рада зважено підходить до цього питання. Що стосується фонтану, то на сьогодні вандалами пошкоджено його насос. Хочу вас завірити, що фонтан буде відновлено».

З другого питання доповідала І.О.Китайгора. Вона зазначила, що у першому півріччі 2011 року виконані певні заходи з реалізації програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, а саме: залучалися інвестиції за рахунок коштів державного бюджету на капітальний ремонт доріг комунальної власності з твердим покриттям; капітально ремонтувалися покрівлі та інженерні мережі багатоповерхового житлового фонду, а також водопровідних та каналізаційних мереж на території міста тощо. Крім того, у місті проводилися благоустрій та санітарна очистка території, систематично впорядковується міське кладовище та полігон твердих побутових відходів, відновлюється вуличне освітлення.

В.І.Потапов розповів про ринок праці, висвітлив особливості працевлаштування громадян та їх профпідготовки, назвав додаткові гарантії, що мають соціально незахищені верстви населення. По закінченні доповіді відбулося обговорення деяких питань, що турбують місцевих жителів, після якого були внесені пропозиції. Зокрема – активізувати роботу інспекторів з благоустрою та проводити спільні з представниками РВУМВС рейди; збільшити кількість лавок у місцях відпочинку; забезпечити прибирання сміття по вул. Шевченка; впровадити в практику концертні виступи у місцях відпочинку; запровадити проведення щорічного Кубку міського голови на кращу дворову команду з футболу; організувати дискотеки для молоді тощо.

Громадська рада визнала задовільною роботу міської ради з питань виконання міського бюджету та програми соціально-економічного розвитку.


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0