Желаем удачи. ЯКЩО В ДИТИНИ НЕМАЄ ЩЕПЛЕНЬ (№77-78, 24.09.2011г.) - 1 Октября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 16:33| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Октябрь » 1 » ЯКЩО В ДИТИНИ НЕМАЄ ЩЕПЛЕНЬ (№77-78, 24.09.2011г.)
19:23
ЯКЩО В ДИТИНИ НЕМАЄ ЩЕПЛЕНЬ (№77-78, 24.09.2011г.)

Сьогодні батьки мають проблеми з улаштуванням дітей до дитсадків через відсутність у них профілактичних щеплень. Це саме ті діти, чиї батьки потрапили під вплив широкомасштабної антивакцинальної кампанії 2008 року і з особистих міркувань відмовилися на той час від проведення щеплень.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому стоїть на обліку дитина. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі, якщо профілактичні щеплення проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації, за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийнятими до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

У разі відсутності даної медичної довідки у дітей, яким не проведені профілактичні щеплення за віком (йдеться про дітей віком до трьох років, які повинні вступити до дитячих садків), у закладі охорони здоров’я, де оглядається дитина, повинна бути створена імунологічно-щеплювальна комісія, яка встановлює графік щеплень кожній дитині. Батькам пропонується за певний час все-таки зробити профілактичні щеплення уже з порушенням календаря щеплень за віком, проте реалізувати право дитини бути здоровою.

Рішення щодо прийняття дитини без певного набору щеплень до навчального закладу приймається в кожному окремому випадку керівником освітнього закладу. Батьки попереджаються про те, що при підвищеній епідемічній ситуації дитина без певних щеплень стає загрозою як сама для себе, так і для оточуючих дітей. Органи держсаннагляду не втручаються у виховний та навчальний процес, але саме з цієї причини дитина не може відвідувати організований колектив. А вже як далі виховувати та навчати дитину – вирішувати вам, батьки, разом з педагогами.

О.Герасименко,

завідуюча епідеміологічним
відділом Кремінської райсанепідстанції.
Категория: МЕДИЦИНА | Просмотров: 873 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0