Желаем удачи. ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ (№73-74, 10.09.2011г.) - 12 Сентября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 17:00| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Сентябрь » 12 » ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ (№73-74, 10.09.2011г.)
10:12
ОБЛАСНА КОЛЕГІЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ (№73-74, 10.09.2011г.)

6 вересня у Кремінській райдержадміністрації відбулося засідання обласної колегії Пенсійного фонду за участю начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Учасниками колегії були голова Кремінської районної державної адміністрації В.І.Рябінін, голова Кремінської районної ради Ю.І.Назаренко, соціальні партнери, керівники підприємств Кремінського району, керівники структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України, керівники підвідомчих територіальних управлінь області.

Засідання відкрив начальник управління Пенсійного фонду України в Луганській області Євген Миколайович Комчадалов, ознайомивши присутніх з подальшим планом роботи.

Перше слово було надано голові Кремінської райдержадміністрації Валентину Івановичу Рябініну, який коротко розповів учасникам засідання про Кремінський район, висвітлив особливості розвитку сільського господарства, підприємництва та промисловості. Продовжила виступ - голова районної ради Юлія Іванівна Назаренко.

Перш ніж перейти до розгляду питань, Євген Миколайович назвав кращих платників внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування:  це генеральний директор УП ТОВ «ВІКО – Україна» Томаш Бартнік, директор ДП «Кремінське ЛМГ» Віктор Михайлович Скляров, директор КП «Кремінський «АГРОШЛЯХБУД» Вячеслав Дмитрович Завідной, директор заводу «РИТМ» Віктор Іванович Кравченко. Їм було вручено подяки.

Першою з доповіддю про результати ревізії в управлінні ПФУ Кремінського району виступила начальник контрольно-ревізійного відділу Головного управління ПФУ Олена Едуардівна Петрович. По завершенні виступу колегія відзначила, що управлінням проводилась відповідна робота щодо залучення коштів до бюджету Фонду, додержання норм пенсійного законодавства при призначені та виплаті пенсій. Здійснювався контроль за цільовим використанням пенсійних коштів. Приділялась належна увага роз'ясненню законодавчої та нормативної бази пенсійного забезпечення, вживались заходи щодо реалізації громадянами права на звернення. Спеціалістами управління за звітний період призначено 1827 пенсій, проведено 1469 індивідуальних перерахунків за додатково наданими документами. Внаслідок перерахунків розмірів пенсій, проведених відповідно до Законів України та рішень уряду, середній розмір усіх видів пенсій та допомоги збільшився в 1,2 рази і складає 1163,03 гривні. Постійно проводиться робота щодо зменшення видатків за рахунок виплати і доставки пенсій через установи банків. Протягом зазначеного періоду обсяги надходження коштів до бюджету управління постійно зростають. У 2010 році надходження власних коштів зросли, у порівнянні з 2009 роком, на 18,2 відсотка і склали 42051,6 тис. гривень. Протягом 7 місяців поточного року до бюджету Фонду надійшло 26704,7 тис. гривень. Сплачено єдиного соціального внеску в сумі 27867,9 тис. грн., з них кошти Пенсійного фонду – 24551,9 тис. грн. або 88,1 відсотка від отриманих.

Про динаміку розвитку пенсійної служби району, проблеми, з якими стикається управління, та програми, що спрямовані на стабілізацію роботи, розповіла начальник управління Пенсійного фонду України в Кремінському районі Ліна Володимирівна Лимар.

Далі була заслухана доповідь заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Михайлівни Васильєвої. Тож, робота відділів з призначення та виплати пенсій підвідомчих управлінь була спрямована на виконання вимог Законів України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та «Про наукову та науково-технічну діяльність», забезпечення своєчасності і правильності призначення та виплати пенсій. Підвідомчими управліннями за 8 місяців 2011 року призначено 30,1 тис. нових пенсій, проведено 33,2 тис. поточних перерахунків. Здійснено понад 9 тисяч зустрічних перевірок достовірності видачі документів, що підтверджують наявний трудовий (в тому числі пільговий) стаж та довідок про заробітну плату. З метою контролю за правильністю застосування Законів України щодо пенсійного забезпечення, Головним управлінням за 8 місяців поточного року проведено 23 тематичні перевірки, які показали, що у більшості управлінь робота з призначення та виплати пенсій ведеться належним чином, здійснюється контроль за своєчасністю прийняття рішень з призначення та перерахунку пенсій. Проте, Тетяна Михайлівна нагадала, що будь-яка пенсійна служба «має бути точною у своїй роботі, як годинник». І про це, в першу чергу, повинні пам’ятати керівники, від яких залежить чітка діяльність управлінь Пенсійного фонду по всій області.

В обговоренні питань взяли участь і начальники інших районних та міських управлінь.

Насамкінець було проведено нараду, на якій ії учасники обговорили шляхи вирішення основних проблем, визначили напрямки майбутньої роботи в організації ефективної діяльності пенсійних служб. Свою думку висловив Сергій Олександрович Кривошея – заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Із заключним словом виступив начальник Головного управління Є.М.Комчадалов, зазначивши, що робота підвідомчих територіальних управлінь ведеться на достатньому рівні. Однак є недоліки, на які слід звернути увагу та виправити їх у найкоротший термін. «Як театр починається з вішалки – так і керівники повинні звертати увагу на будь-які деталі. А ще залишайтеся зацікавленими, активними, уникайте помилок аби управління Пенсійного фонду працювало ефективно!» – підсумував Євген Миколайович.

Яна ГУСАК.

Категория: ОФИЦИАЛЬНО | Просмотров: 836 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0