Желаем удачи. ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ ЖИТИМЕ ВІЧНО (№77-78, 24.09.2011г.) - 1 Октября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 17:15| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Октябрь » 1 » ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ ЖИТИМЕ ВІЧНО (№77-78, 24.09.2011г.)
19:32
ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ ЖИТИМЕ ВІЧНО (№77-78, 24.09.2011г.)

 Уже десять років поспіль 22 вересня відзначається День партизанської слави – свято всенародного вшанування подвигу партизанів. Так, і цього тижня у Кремінському районі традиційно, у клубі села Червона Діброва, відбулися урочистості з нагоди 70-літнього ювілею партизанського руху в Україні.

Під час Великої Вітчизняної війни на території Кремінського району, у лісах, діяв партизанський загін під командуванням Якова Івановича Сиворонова. Чинили опір окупантам патріоти у Кабанньому, Климівці, Нововодяному, у місті Кремінна. Партизани допомагали Червоній Армії у нелегкій боротьбі з лютим ворогом. Підтримували народних месників і жителі Червоної Діброви.

Тож у святковий день жителів села Червона Діброва прибули привітати голова районної ради Ю.І.Назаренко, заступник Кремінського  міського голови В.І.Потапов, голова міської ради ветеранів В.П.Плєшаков, ветерани, представники Кремінської райдержадміністрації та працівники культури.

«Доки ми пам’ятатимемо тих, хто завоював для нас життя без пострілів та вибухів, доти житиме слава про цих мужніх людей», – зазначила Юлія Іванівна Назаренко. Закликав присутніх берегти пам'ять про партизанський героїзм і Володимир Іванович Потапов. Віталій Пилипович Плєшаков, щиро привітавши всіх зі святом, від імені районної та міської організації ветеранів висловив окрему подяку за «гостинність, добре серце та чисту душу» директорові Червонодібровського сільського клубу, голові первинної ветеранської організації села Наталії Олександрівні Гуриній. Вона ж, у свою чергу, подякувала за допомогу в організації свята Олександру Олексійовичу Загребному (ФГ «Стимул-777») та Тетяні Борисівні Несчотній (ПП «Татіус»). Оплесками вітали присутню у залі учасницю бойових дій, колишню партизанку, захисницю та визволительку українських земель Олену Тимофіївну Ісаченко.

Справжнім подарунком для гостей були щирі виступи зовсім молодих артистів Червонодібровського клубу, вражали глибиною почуттів музичні привітання солістів Кремінського районного будинку культури. Пісні та вірші, що лунали зі сцени, зачепили кожного. Слухаючи славнозвісні «Тёмная ночь», «Журавли» або «Синий платочек» (та ще й у такому виконанні!), важко було втримати сльози.

Хвилиною мовчання гості вшанували пам'ять загиблих від рук німецько-фашистських загарбників, поклали квіти до обеліску на могилі страчених фашистами партизанів та мирних жителів.

Після урочистостей, за традицією, всі були запрошені до столу для частування гарячою, смачною солдатською кашею.

Свято залишило після себе приємні враження: радувала гостинність жителів села, тішили теплі посмішки присутніх, гріла душу щирість почуттів юних дарувань. Одним словом, після таких заходів не залишається сумнівів, що пам’ять про бойову відвагу героїв Великої Вітчизняної війни житиме вічно.

Яна ГУСАК.

 

Категория: ОБЩЕСТВО | Просмотров: 1021 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0