Желаем удачи. ПЕРЕДЗИМОВІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ (№77-78, 24.09.2011г.) - 1 Октября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 18:22| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Октябрь » 1 » ПЕРЕДЗИМОВІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ (№77-78, 24.09.2011г.)
19:28
ПЕРЕДЗИМОВІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ (№77-78, 24.09.2011г.)

Підготовка до опалювального сезону 2011-2012 років на об'єктах житлово-комунального господарства та об'єктах соціально-культурного призначення у Кремінському районі розпочалася відразу ж після завершення попереднього опалювального сезону. Враховуючи результати роботи в осінньо-зимовий період 2010 – 2011 років, були розроблені організаційно-технічні заходи з підготовки ЖКГ та об'єктів соціально-культурного призначення до нового сезону.

На сьогоднішній день в цілому по району котельні підготовлені на 91,6 відсотка (44 котельні із 48); теплові мережі – на 88,6; житлові будинки – на 87,3 (144 будинки із 165); об'єкти культури – на 77,8 (7 будівель із 9); лікарні та ФАПи – на 90,9 (10 будинків із 11); дитсадки – на 85,7% (6 будівель із 7); об'єкти соцзахисту підготовлені на 100 відсотків.

За відсутності у поточному році фінансування з державного бюджету, підготовка об'єктів теплопостачання здійснюється за рахунок власних коштів підприємств. На центральній міській котельні не завершені роботи з переведення котла ДКВР 10/13 на альтернативний вид палива (тріску). Весь обсяг планово-попереджувальних робіт виконаний в семи інших котельнях, що залишилися на підприємстві. Відповідно до протокольного доручення, договори на постачання природного газу на опалювальний сезон 2011-2012 років будуть укладені з ДК «Газ Україна» при наявності на котельнях теплолічильників вітчизняного виробництва. І лише для цього КП «Кременнаятеплокомуненерго» необхідно 419,3 тисячі гривень.

У місті ведуться роботи, аби зменшити енерговитратність центральної міської котельнї (у тому числі й за рахунок коштів інвестора – підприємства «Тепло-Гермес»): встановлюються індивідуальні блочні котельні у середній школі №2 та школі-гімназії, завершено роботи з реконструкції котельні центральної лікарні, за рахунок коштів районного бюджету виконані роботи з ремонту внутрішніх мереж опалення в художній школі. Населення встановлює індивідуальне опалення в квартирах багатоповерхових будинків (цього року дозвіл отримали 204 жителя).

У підготовці до опалювального періоду дитячих садків теж були виконані певні роботи: капітально відремонтовано дах та систему опалення у дитсадку «Ластівка» на суму 44,7 тисячі гривень; реконструйовано опалення дитсадка «Малятко» на суму 19,4 тисячі гривень; здійснено капітальний ремонт покрівлі в дитсадках «Зіронька» і «Катруся» на суму 40,7 тисячі гривень і 12 тисяч гривень відповідно. Виконано великий обсяг робіт з капітального ремонту дитсадка у селищі Красноріченське. Крім того, необхідно активізувати роботи з реконструкції системи електропостачання у Кудряшівському дитсадку. Планується відремонтувати покрівлю у дошкільному виховному закладі «Берізка», встановити дві блокові котельні у дитячому садку та середній школі села Бараниківка (у даний час закінчується розробка проектів).

Гостро стоїть питання розрахунків за спожитий минулого року природний газ: станом на 01.09.2011 року заборгованість становить 4405 тисяч гривень.

Райдержадміністрацією Головному управлінню ЖКГ облдержадміністрації був представлений перелік житлових будинків, у яких створені ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) для виділення коштів на капітальний ремонт дахів та інженерних мереж. На ці заходи рішенням сесії обласної ради було заплановано виділити 1,5 мільйона гривень, проте гроші ще не надійшли.

Виникла проблема у підготовці до опалювального сезону житлових будинків села Бараниківка, де будівлі, після закриття комплексу «Мир», залишилися без ЖЕКу. Даний житловий фонд за власні кошти готують самі мешканці.

Підготовка  дорожньо-мосто-вого господарства проводиться відповідно до графіка планово-попереджувальних ремонтів і за наявності фінансування. Підприємством «Кремінський Агрошляхбуд» відремонтовано автодороги по вулиці Титова і провулку О.Кошового на загальну суму 576,28 тисячі гривень. На поточний ремонт вулиць Артема, Мічуріна, Комсомольської з обласного бюджету виділено 214,5 тисячі гривень. До цього часу гроші ще не надійшли.

Кремінським КПП виконані роботи з грейдерування доріг на суму 6,9 тисячі гривень. Заготовлюється посипання доріг, а питання виділення коштів на придбання солі буде розглянуте на вересневій сесії міської ради. Проте, незважаючи на відсутність необхідних бюджетних коштів, відремонтовано дороги і мости у Красноріченському, Новомикільську, Невську, Новій Краснянці, Єпіфанівці, Червоно-попівці, Варварівці, Кудряшівці.

У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років Кремінський водоканал провів капітальний ремонт міських водопровідних мереж. Село Кудряшівка за рахунок місцевого бюджету придбало новий насос на насосну станцію. У Варварівці водопостачання здійснює новостворене підприємство.

Роботи з капітального ремонту житлового фонду в районі триватимуть доти, доки дозволятимуть погодні умови, а також за наявності фінансування.

С.Лебедєв,

заступник голови Кремінської райдержадміністрації.

 

Категория: ЭКОНОМИКА | Просмотров: 968 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0