Желаем удачи. ТОБІ УКЛІН, МІЙ РІДНИЙ КРАЮ! (№77-78, 24.09.2011г.) - 1 Октября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 17:15| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Октябрь » 1 » ТОБІ УКЛІН, МІЙ РІДНИЙ КРАЮ! (№77-78, 24.09.2011г.)
18:59
ТОБІ УКЛІН, МІЙ РІДНИЙ КРАЮ! (№77-78, 24.09.2011г.)

У суботу, 17 вересня, селище Красноріченське відсвяткувало 309-у річницю з дня заснування.

Зранку, на площі біля Будинку культури, була проведена розважально-ігрова програма для дітей. Малюки стали пасажирами фантастичного потягу, який прямував на свято селища. На зупинках на дітей чекали різноманітні конкурси, ігри, вікторини, розваги. Дітлахи отримали велике задоволення від такої подорожі, їм вручили подарунки, а вони, у свою чергу, подарували рідному селищу великий малюнок на асфальті.

Пізніше на шкільному стадіоні відбулася товариська зустріч футболістів селища різних поколінь. Право першого удару на початку матчу було надано найстаршому гравцеві Івану Андрійовичу Лященку. А перший гол забив ветеран футболу Олексій Тимофійович Прийма. Зустріч закінчилася перемогою старшого покоління з рахунком 1:0. На ній були присутні засновник футбольної команди М.В.Становихін, його послідовник М.Д.Трехліб, А.С.Недбайло, М.Ф.Голик, О.Т.Прийма та інші. Після матчу ветеранів на полі зустрілися молоді футболісти з Красноріченського і Залиману. Переможці змагань отримали грамоти та грошові премії.

Увечері красноріченців зустрічала святково   вбрана площа біля Будинку культури, де й відбулися головні святкові заходи. З вітальними словами до жителів звернулися селищний голова Тетяна Олексіївна Нагорянська, керівник сільгосппідприємства «ЛОТУРЕ-АГРО» Павло Іванович Зозуля, який подарував громаді газонокосарку.

Сьогодні Красноріченське – сучасний населений пункт, повністю газифікований, більшість його вулиць з твердим покриттям. Та найбільше багатство селища - його люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. Гучними оплесками вітали красноріченці своїх земляків – кращих працівників підприємств селища: Красноріченської ЗОШ, лікарні, хлібопекарні, дільниці Сватівського РЕМ, газового господарства, ТОВ «Красноріченське», ПП «Саймон», фермерських господарств «Нівса» та «Переможець», служби МНС, «ЛОТУРЕ-АГРО».

У номінації «Людина, небайдужа до села» були відзначені керівник ТОВ «Красноріченське» - Віктор Сергійович Передрій, керівник народного фольклорного колективу «Веселка» Раїса Матвіївна Зінова, вчителька початкових класів Красноріченської ЗОШ Ольга Миколаївна Бутко.

У святковий день відзначили кращих депутатів селища: Ольгу Антонівну Пурик, Клавдію Михайлівну Кучерову, Миколу Миколайовича Ляскевича, Олексія Олексійовича Бондаря, Івана Івановича Кобзаря, Олену Вікторівну Білянську, Олену Леонідівну Хмельницьку. Ольга Антонівна Пурик подякувала виборцям свого округу за співпрацю, відзначила найактивніших, привітала маму, яка в цьому році народила двійню. Депутат також була ініціатором приготування польової каші для учасників свята.

17-го вересня селище поповнилося молодою сім’єю: одружилися молодята - Віктор і Оксана Кашуби. На святі вшановувалися подружжя, які прожили у шлюбі багато років, і через усе життя пронесли пошану один до одного і велику любов, виростили і вивели у світ дітей, котрі стали гідними людьми. Це подружжя-ювіляри Олександр Іванович і Лідія Олексіївна Максименки (60 років разом), «золоті ювіляри» - подружжя Григорій Іванович і Ганна Йосипівна Резніки з села Залиман.

Першою дитиною 2011 року стала Вероніка Левенець, яка народилася 4 січня. Також вітання лунали на адресу красноріченців, котрі відзначали свій День народження одночасно із селищем – 17 вересня.

Привітання надійшли від Миколи Олексійовича Островерхова, який раніше мешкав у Білосвитівці, а зараз живе у Росії. Він присвятив Красноріченському вірш.

На святі експонувалися роботи місцевих умільців. За активну участь у культурному житті району, творчу майстерність були відзначені майстрині Світлана Анатоліївна Волкова, Зінаїда Михайлівна Нагорянська, Галина Іванівна Глущенко, Галина Ананівна Гурська, Юлія Олексіївна Курдицька.

Також була організована конкурсна виставка осінніх букетів учнів Красноріченської ЗОШ. О.М.Бутко, визнана квіткарка селища, продемонструвала свою жоржинову колекцію та букети шкільного гуртка «Паросток», яким вона керує. Вперше був підготовлений стенд з фотографіями кращих дворів та вулиць селища.

Святковий настрій красноріченцям створювали працівники Будинку культури та учасники художньої самодіяльності: нородний фольклорний колектив «Веселка» (керівник Р.М.Зінова), танцювальний гурт «Барвінок» (керівник Т.В.Юшко), дитячі колективи «Колосок», «Співаночки», солісти О.Таценко, Г.Якунін, Р.Осадча, Б.Чаплина, І.Передрій, Т.Самойлова.

Кульмінаційним моментом Дня селища став святковий фейєрверк, а завершилося свято масовим гулянням.

Хочеться висловити щиру вдячність організаторам цього чудового заходу: працівникам селищної ради і Будинку культури, спонсорам, зокрема, ТОВ «Фідлайф», ПСП «СКС-АГРО», ПП «Саймон», «Агро-98», фермерам та приватним підприємцям селища.

 

Н.Савченко,

голова громадської організації

"Красноріченська надія".

Категория: ГРОМАДА | Просмотров: 2892 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0