Желаем удачи. ВІД КОНЦЕПЦІЇ - ДО ПРОГРАМИ (№75-76, 17.09.2011г.) - 20 Сентября 2011 - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Воскресенье, 19.05.2024, 17:00| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » 2011 » Сентябрь » 20 » ВІД КОНЦЕПЦІЇ - ДО ПРОГРАМИ (№75-76, 17.09.2011г.)
12:29
ВІД КОНЦЕПЦІЇ - ДО ПРОГРАМИ (№75-76, 17.09.2011г.)

22 вересня відбудеться чергова, дев’ята, сесія Кремінської районної ради шостого скликання. Про питання, які заплановано розглянути на ній, та про хід підготовки до пленарного засідання редакції газети «Кремінщина» розповіла голова районної ради Юлія Іванівна НАЗАРЕНКО.

- Юліє Іванівно, скільки питань виноситься на розгляд сесії і які з них ви вважаєте основними?

- На розгляд сесії виноситься 42 питання. Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації», усі питання порядку денного пленарного засідання та проекти рішень до них розміщені на сайті районної ради ще наприкінці серпня. Усі бажаючі мали можливість з ними ознайомитися. Основними питаннями, що розглядатимуться на сесії, можу назвати внесення змін до районного бюджету і затвердження Програми санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Створенню цієї програми передувала велика робота. Спочатку була затверджена Концепція розвитку санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Для проведення науково-дослідних робіт та підтвердження лікувальних властивостей природних ресурсів району були залучені спеціалісти Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології з міста Одеса. До того ж, ця програма є складовою частиною обласної програми створення «Луганськкурорту».

- Як проходить підготовка до сесії?

- Інформація про роботу сесії, пленарне засідання якої відбудеться 22 вересня, вже була оприлюднена в засобах масової інформації. З понеділка розпочнуть роботу постійні комісії районної ради. Спочатку депутати обговорюють профільні питання, заслуховують звіти відповідальних осіб, а вже потім, згідно з регламентом районної ради, знайомляться з іншими питаннями порядку денного сесії. Іноді засідання депутатських комісій проходять впродовж декількох годин. Така прискіплива робота депутатів в комісіях дає змогу більш ретельно та детально вивчити питання, які виносяться на сесію. Тому, як результат, робота сесії відбувається за спрощеною процедурою і триває не більше години.

- Який вплив мають прийняті районною радою рішення на життя і розвиток Кремінщини?

- Рішення районної ради безпосередньо впливають на життєдіяльність району. Насамперед, це ефективний розподіл бюджетних коштів, можливість використання природних ресурсів краю, створення додаткових робочих місць, зростання економічного потенціалу району, залучення інвестицій і створення інвестиційних проектів, соціальний захист населення, раціональне використання комунального майна і підвищення управлінського потенціалу комунальних установ, а також інші важливі складові, що торкаються різноманітних сфер життя територіальної громади.

Категория: ОФИЦИАЛЬНО | Просмотров: 650 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0