Желаем удачи. Архив материалов - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Вторник, 07.05.2024, 17:39| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 »

КРЕМІНСЬКИЙ МОТОКРОС - НАЙКРАЩИЙ В РЕГІОНІ!

Категория: СПОРТ
   6 жовтня 2013 року Кремінщина гостинно зустрічала шанувальників мотоперегонів, уболівальників, які підтримують справжніх, мужніх спортсменів – учасників відкритого чемпіонату Луганської області з мотоспорту, VІ традиційного міжнародного мотокросу, присвяченого пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів, на Кубки голови Луганської обласної державної адміністрації, президента Луганського благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст». Кремінські змагання свого часу входили до чільної «десятки» кращих мотоперегонів Радянського Союзу.
      І нині вони займають провідне місце у всеукраїнському календарі змагань. Завдяки ініціативі громадської організації «Віраж», спонсорів та меценатів було відновлено найвидовищний і екстремальний вид спорту у нашому районі.
      У змаганнях взяли участь спортсмени з України та Росії. Географія міст душе широка – від Львова до Криму, від Москви до Краснодара.
      На урочистій церемонії відкриття змагань були присутні голова Кремінської райдержадміністрації П.М.Яворський, голова районної ради Ю.І.Назаренко, Кремінський міський голова В.І.Гриценко, помічник народного депутата України В.М.Тихонова С.Г.Шевцов, депутати Луганської обласної ради від Партії регіонів М.В.Куценко, С.І.Панчук, А.А.Гацько, голова місцевої організації воїнів-інтернаціоналістів С.А.Кисляков.
    Наші уболівальники, жителі та гості міста, цікаво та змістовно провели той сонячний день, отримали массу задоволення від карколомних польотів та майстерних приземлень гонщиків, отримали масу вражень від побачених швидкостей та спілкування. І, звичайно, глядачі всіх зустрічали аплодисментами, але найбурхливіші оплески дісталися ветеранам мотокросу, учасникам бойових дій Ігорю Ключку з Харківщини та Ігорю Панову з Дніпропетровщини, які нагороджені медалями «За відвагу».
    Найтепліше ж уболівальники зустрічали своїх земляків, кремінських спортсменів Олександра та Кирилла Маркових - членів команди «Віраж». І вони очікування справдили: Олександр став переможцем серед гонщиків у класі «ОРЕN», а Кирило, наймолодший учасник змагань, отримав бронзову нагороду у класі гонщиків на мотоциклах з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів. Ці досягнення дозволили нашій команді у загальнокомандному заліку стати срібними призерами Кубка голови Луганської обласної державної адміністрації та президента Луганського благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст». Ми поступилися лише команді з Сєвєродонецька. А третє місце виборола команда з Краснодона.
     Переможці в усіх номінаціях та призери були нагороджені кубками, медалями та грамотами Луганського обласного благодійного фонду «Благовіст». А під бурхливі оплески уболівальників наш наймолодший учасник змагань Кирило Марков отримав від міського голови пам’ятний приз – туристичне крісло.   Продовжив церемонію нагородження депутат Луганської обласної ради М.В.Куценко, який на подальший розвиток мотоспорту в районі вручив голові громадської організації «Віраж» 10 тисяч гривень. Цю новину голосним «ура!» підхопили всі глядачі та спортсмени, які спостерігали за цією приємною подією.
     Змагання з мотокросу відбулися завдяки ініціативі громадської організації «Віраж» та особисто - внеску голови цієї організації О.Л.Кайдаша, якого підтримали та надали допомогу голова Луганської облдержадміністрації В.М.Пристюк, голова Луганської обласної ради В.М.Голенко, президент Луганського обласного благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст», народний депутат України В.М.Тихонов, Кремінська районна державна адміністрація, Кремінська районна і міська ради, депутати обласної ради А.А.Гацько, М.В.Куценко, С.І.Панчук, районна організація Партії регіонів, керівники підприємств та організацій району, Луганський та Кремінський центри «Спорт для всіх», Кремінський спортивно-технічний клуб та приватні підприємці міста і району. Від організаційного комітету змагань вам, шановні, найщиріші вітання та слова вдячності за надану допомогу. Також мотоклуб «Віраж» дякує всім, хто допоміг у підготовці траси і проведенні змагань.
     Свято вдалося, у спортсменів та уболівальників залишилися від нього найкращі враження і найприємніші спогади про Кремінщину. Будемо сподіватися, що у подальшому на нас чекатимуть ще більш видовищніші та масштабні змагання. Креміняни на це заслуговують!
     О.КУЗЬМЕНКО, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
     Фото Сергія ОМЕЛЬЧЕНКА.
    Р.S. Під час мотокросу сталося декілька падінь. Травму ключиці отримав гонщик з Краматорська, якому медичними працівниками Кремінського РТМО була надана своєчасна медична допомога у повному обсязі.

[size=16][/size]

ЗАБОРГОВАНІСТЬ ТРЕБА СПЛАЧУВАТИ (№79-80, 1.10.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Відповідно до п.7 прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010р. №2464-VI, суми внесків, нарахованих на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, та суми нарахованого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування до 1 січня 2004 року, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року і не сплачені станом на 1 січня 2011 року, підлягають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

Стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків та сум штрафних санкцій, нарахованих або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

На період до повного стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків та сум штрафних санкцій, нарахованих або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій, за Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності  Закону.

Заборгованість до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття по 12 боржниках-недоїмниках, станом на 01.07.2011 року, складає 195,3 тис. грн.

З 12 боржників-недоїмників 5 перебувають у стадії самоліквідації (СТОВ «Астрахань», ПСП «Земля», СВК «Макеївка», СТОВ «Долина», ККВПСКГ «Кремінський сількомунгосп»), 2 підприємства - у стадії банкрутства (ПСП «Сосновий Бір», СТОВ «Артема»).

5 підприємств здійснюють господарську діяльність (Кремінське ВУВКГ, споживче товариство, ТОВ «Завод «Аквапласт», ПП «Кремінське  АТП», КП «Варварівське СКГ»), але заборгованість до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття по страхових внесках та штрафних санкціях не сплачують.

Протягом 2011 року центром зайнятості було направлено 2 позовні заяви до суду та 2 претензії до підприємств-недоїмників. За 8 місяців до Фонду було погашено заборгованості 0,06 тис. грн., збільшення недоїмки відбувається за рахунок підприємств комунальної форми власності.

Кремінський районний центр зайнятості рекомендує керівникам зазначених підпри-ємств вжити заходи щодо погашення заборгованості до Фонду загальнообов’язко-вого державного соціального страхування на випадок безробіття.

Т.Осипенко,

головний спеціаліст-юрисконсульт

... Читать дальше »


ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ ЖИТИМЕ ВІЧНО (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ОБЩЕСТВО

 Уже десять років поспіль 22 вересня відзначається День партизанської слави – свято всенародного вшанування подвигу партизанів. Так, і цього тижня у Кремінському районі традиційно, у клубі села Червона Діброва, відбулися урочистості з нагоди 70-літнього ювілею партизанського руху в Україні.

Під час Великої Вітчизняної війни на території Кремінського району, у лісах, діяв партизанський загін під командуванням Якова Івановича Сиворонова. Чинили опір окупантам патріоти у Кабанньому, Климівці, Нововодяному, у місті Кремінна. Партизани допомагали Червоній Армії у нелегкій боротьбі з лютим ворогом. Підтримували народних месників і жителі Червоної Діброви.

Тож у святковий день жителів села Червона Діброва прибули привітати голова районної ради Ю.І.Назаренко, заступник Кремінського  міського голови В.І.Потапов, голова міської ради ветеранів В.П.Плєшаков, ветерани, представники Кремінської райдержадміністрації та працівники культури.

«Доки ми пам’ятатимемо тих, хто завоював для нас життя без пострілів та вибухів, доти житиме слава про цих мужніх людей», – зазначила Юлія Іванівна Назаренко. Закликав присутніх берегти пам'ять про партизанський героїзм і Володимир Іванович Потапов. Віталій Пилипович Плєшаков, щиро привітавши всіх зі святом, від імені районної та міської організації ветеранів висловив окрему подяку за «гостинність, добре серце та чисту душу» директорові Червонодібровського сільського клубу, голові первинної ветеранської організації села Наталії Олександрівні Гуриній. Вона ж, у свою чергу, подякувала за допомогу в організації свята Олександру Олексійовичу Загребному (ФГ «Стимул-777») та Тетяні Борисівні Несчотній (ПП «Татіус»). Оплесками вітали присутню у залі учасницю бойових дій, колишню партизанку, захисницю та визволительку українських земель Олену Тимофіївну Ісаченко.

Справжнім подарунком для гостей були щирі виступи зовсім молодих артистів Червонодібровського клубу, вражали глибиною почуттів музичні привітання солістів Кремінського районного будинку культури. Пісні та вірші, що лунали зі сцени, зачепили кожного. Слухаючи славнозвісні «Тёмная ночь», «Журавли» або «Синий платочек» (та ще й у такому виконанні!), важко було втримати сльози.

Хвилиною мовчання гості вшанували пам'ять загиблих від рук німецько-фашистських загарбників, поклали квіти до обеліску на могилі страчених фашистами партизанів та мирних жителів.

Після урочистостей, за традицією, всі були запрошені до столу для частування гарячою, смачною солдатською кашею.

Свято залишило після себе приємні враження: радувала гостинність жителів села, тішили теплі посмішки присутніх, гріла душу щирість почуттів юних дарувань. Одним словом, після таких заходів не залишається сумнівів, що пам’ять про бойову відвагу героїв Великої Вітчизняної війни житиме вічно.

Яна ГУСАК.

 


ПЕРЕДЗИМОВІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Підготовка до опалювального сезону 2011-2012 років на об'єктах житлово-комунального господарства та об'єктах соціально-культурного призначення у Кремінському районі розпочалася відразу ж після завершення попереднього опалювального сезону. Враховуючи результати роботи в осінньо-зимовий період 2010 – 2011 років, були розроблені організаційно-технічні заходи з підготовки ЖКГ та об'єктів соціально-культурного призначення до нового сезону.

На сьогоднішній день в цілому по району котельні підготовлені на 91,6 відсотка (44 котельні із 48); теплові мережі – на 88,6; житлові будинки – на 87,3 (144 будинки із 165); об'єкти культури – на 77,8 (7 будівель із 9); лікарні та ФАПи – на 90,9 (10 будинків із 11); дитсадки – на 85,7% (6 будівель із 7); об'єкти соцзахисту підготовлені на 100 відсотків.

За відсутності у поточному році фінансування з державного бюджету, підготовка об'єктів теплопостачання здійснюється за рахунок власних коштів підприємств. На центральній міській котельні не завершені роботи з переведення котла ДКВР 10/13 на альтернативний вид палива (тріску). Весь обсяг планово-попереджувальних робіт виконаний в семи інших котельнях, що залишилися на підприємстві. Відповідно до протокольного доручення, договори на постачання природного газу на опалювальний сезон 2011-2012 років будуть укладені з ДК «Газ Україна» при наявності на котельнях теплолічильників вітчизняного виробництва. І лише для цього КП «Кременнаятеплокомуненерго» необхідно 419,3 тисячі гривень.

У місті ведуться роботи, аби зменшити енерговитратність центральної міської котельнї (у тому числі й за рахунок коштів інвестора – підприємства «Тепло-Гермес»): встановлюються індивідуальні блочні котельні у середній школі №2 та школі-гімназії, завершено роботи з реконструкції котельні центральної лікарні, за рахунок коштів районного бюджету виконані роботи з ремонту внутрішніх мереж опалення в художній школі. Населення встановлює індивідуальне опалення в квартирах багатоповерхових будинків (цього року дозвіл отримали 204 жителя).

У підготовці до опалювального періоду дитячих садків теж були виконані певні роботи: капітально відремонтовано дах та систему опалення у дитсадку «Ластівка» на суму 44,7 тисячі гривень; реконструйовано опалення дитсадка «Малятко» на суму 19,4 тисячі гривень; здійснено капітальний ремонт покрівлі в дитсадках «Зіронька» і «Катруся» на суму 40,7 тисячі гривень і 12 тисяч гривень відповідно. Виконано великий обсяг робіт з капітального ремонту дитсадка у селищі Красноріченське. Крім того, необхідно активізувати роботи з реконструкції системи електропостачання у Кудряшівському дитсадку. Планується відремонтувати покрівлю у дошкільному виховному закладі «Берізка», встановити дві блокові котельні у дитячому садку та середній школі села Бараниківка (у даний час закінчується розробка проектів).

Гостро стоїть питання розрахунків за спожитий минулого року природний газ: станом на 01.09.2011 року заборгованість становить 4405 тисяч гривень.

Райдержадміністрацією Головному управлінню ЖКГ облдержадміністрації був представлений перелік житлових будинків, у яких створені ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) для виділення коштів на капітальний ремонт дахів та інженерних мереж. На ці заходи рішенням сесії обласної ради було заплановано виділити 1,5 мільйона гривень, проте гроші ще не надійшли.

Виникла проблема у підготовці до опалювального сезону житлових будинків села Бараниківка, де будівлі, після закриття комплексу «Мир», залишилися без ЖЕКу. Даний житловий фонд за власні кошти готують самі мешканці.

Підготовка  дорожньо-мосто-вого господарства проводиться відповідно до графіка планово-попереджувальних ремонтів і за наявності фінансування. Підприємством «Кремінський Агрошляхбуд» відремонтовано автодороги по вулиці Титова і провулку О.Кошового на загальну суму 576,28 тисячі гривень. На поточний ремонт вулиць Артема, Мічуріна, Комсомольської з обласного бюджету виділено 214,5 тисячі гривень. До цього часу гроші ще не надійшли.

... Читать дальше »


ЯКЩО В ДИТИНИ НЕМАЄ ЩЕПЛЕНЬ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: МЕДИЦИНА

Сьогодні батьки мають проблеми з улаштуванням дітей до дитсадків через відсутність у них профілактичних щеплень. Це саме ті діти, чиї батьки потрапили під вплив широкомасштабної антивакцинальної кампанії 2008 року і з особистих міркувань відмовилися на той час від проведення щеплень.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому стоїть на обліку дитина. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі, якщо профілактичні щеплення проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації, за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийнятими до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

У разі відсутності даної медичної довідки у дітей, яким не проведені профілактичні щеплення за віком (йдеться про дітей віком до трьох років, які повинні вступити до дитячих садків), у закладі охорони здоров’я, де оглядається дитина, повинна бути створена імунологічно-щеплювальна комісія, яка встановлює графік щеплень кожній дитині. Батькам пропонується за певний час все-таки зробити профілактичні щеплення уже з порушенням календаря щеплень за віком, проте реалізувати право дитини бути здоровою.

Рішення щодо прийняття дитини без певного набору щеплень до навчального закладу приймається в кожному окремому випадку керівником освітнього закладу. Батьки попереджаються про те, що при підвищеній епідемічній ситуації дитина без певних щеплень стає загрозою як сама для себе, так і для оточуючих дітей. Органи держсаннагляду не втручаються у виховний та навчальний процес, але саме з цієї причини дитина не може відвідувати організований колектив. А вже як далі виховувати та навчати дитину – вирішувати вам, батьки, разом з педагогами.

О.Герасименко,

завідуюча епідеміологічним
відділом Кремінської райсанепідстанції.

БЕЗ ВНЕСКІВ - ОТЖЕ, БЕЗ СТАЖУ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Головне завдання управління Пенсійного фонду України в Кремінському районі – виплата пенсій вчасно та у повному обсязі.

Наповнення бюджету фонду залежить від двох основних факторів – обсягу фонду оплати праці, що є базою для нарахування єдиного внеску та своєчасної їх сплати.

За 8 місяців поточного року до бюджету Пенсійного фонду надійшло 30435,9 тис. грн. власних коштів, що, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, більше на 19 відсотків, або на 4798,8 тис. грн.

Головною проблемою Пенсійного фонду залишаються борги. Станом на 1 вересня 2011 загальний борг зі сплати страхових внесків по району становить 9719,2 тис. грн. Найбільшими боржниками залишаються підприємства комунальної власності, частка яких становить 80 відсотків від загальної суми боргу, або 7775,0 тис. грн.

Стягнення заборгованості у примусовому порядку – один з найдієвіших заходів з повернення боргів. Вся сума боргу охоплена вимогами Фонду та судовими рішеннями і передана на примусове виконання до відділу ДВС.

 З початку нинішнього року управління Пенсійного фонду активно проводить роботу по збору та обліку єдиного соціального внеску.

У загальній сумі заборгованості частка боргу діючих підприємств складає 96,2 відсотка.

Станом на 1 вересня заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску складає 1349,0 тис. грн.

До числа найбільших боржників входять Кремінське ВУВКГ (борг складає 514,6 тис. грн., стаж працівникам зарахований по лютий 2008 року), комбінат комунальних підприємств (218,2 тис. грн., стаж зараховано по квітень 2008 року), КП "Креміннатеплокомуненерго” (заборгованість 169,0 тис. грн., стаж зараховано по вересень 2009 року), ВАТ "Кремінський завод "Хімавтоматика” (заборгованість 160,7 тис. грн., стаж зараховано по липень 2010 року), ЖЕК №1 (заборгованість 120,0 тис. грн., стаж зараховано по листопад 2008 року).

Шановні керівники підприємств, сплачуйте борги, не позбавляйте своїх працівників права на пенсію!

Т.Голєва,

головний спеціаліст відділу

обліку надходження платежів.


"ХРАНИТЕ СВОЙ ХАЛАТ,,," (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: МЕДИЦИНА

 19 вересня у Кремінському обласному медичному училищі традиційно відбувся День білого халата, або Посвята у студенти.

У ході свята першокурсників вітали представники адміністрації навчального закладу, викладачі, представники районної організації Партії регіонів, батьки, студенти другого курсу, студенти-випускники, колишні учні училища: «Учитесь! Знание – это свет. Храните свой халат, ведь он для вас – святое. А чистоту души своей не променяйте ни на что другое!» Адже медичний працівник, перш за все, повинен мати щире серце, бути професійно безкорисливим, самовіддано працювати, любити свою професію та вдосконалюватися у ній.

Окрім урочистої частини, відбувся святковий концерт з піснями, танцями та сценічними виступами (до новоспечених студентів завітав Асклепій – Бог медицини та лікування зі своїми доньками – Гігієєю та Панакеєю, дати поради майбутнім медикам прийшли Анатомія, Хірургія, Акушерство, радили учням уникати хибного шляху Прогульниця та Двієчниця).

Тож, вдягнувши білі халати, першокурсники зробили перший крок на шляху оволодіння складною і відповідальною професією медичного працівника.

Яна ГУСАК.


"БІБЛІОМІСТ": З БІБІЛІОТЕКИ - В ІНТЕРНЕТ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: КУЛЬТУРА

Технічний прогрес дійшов до бібліотек. Віднині увійти в мережу Інтернет можна не виходячи з читального залу. Комунальна установа «Кремінська районна централізована бібліотечна система» на початку цього року стала переможцем другого етапу складного і цікавого конкурсу по організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету міжнародної програми «Бібліоміст». Програма «Бібліоміст» - це результат партнерської роботи Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації за підтримки фундації Білла та Мелінди Гейтс. Бібліотечна система, як переможець, отримала комплекти комп’ютерної техніки: з доставкою та встановленням цього обладнання (15 персональних комп’ютерів з необхідним програмним забезпеченням, 4 принтери, сканери, веб-камери, навушники з мікрофонами). 16 вересня у бібліотеках району – центральній районній бібліотеці, районній бібліотеці для дітей, Новоастраханській бібліотеці та міській бібліотеці на Підвільхах – були відкриті інформаційно-ресурсні центри. Ця знакова подія сталася напередодні Всеукраїнського дня бібліотек і Міжнародного дня Інтернету, що відзначаються 30 вересня.

На урочисте відкриття інформаційно-ресурсних центрів, що відбулося біля будівлі районної бібліотеки для дітей, були запрошені почесні гості: депутати обласної ради Микола Куценко і Сергій Панчук, голова районної ради Юлія Назаренко, мер міста Віктор Гриценко, депутати районної та міської рад, керівники підприємств, установ та організацій, працівники культури, громадськість, вихованці міських шкіл, вчителі, студенти медичного училища, друзі бібліотеки. Також на заході були присутні керівник відділу програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко (м.Київ), регіональний представник програми «Бібліоміст» в Луганській області Наталія Датченко, начальник відділу Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Горького Галина Аксьонова.

Вітаючи бібліотеки із значущою подією, гості наголошували на величезному значенні, які вони мають для розвитку і виховання людини, особливо підростаючого покоління. Сучасна бібліотека перетворилася на потужний генератор знань, яка використовує новітні технології. 

- Нелегко було написати проект, - сказала директор комунальної установи «Кремінська районна централізована бібліотечна система» Олена Скиданенко. – Але завдяки творчому потенціалу бібліотечних працівників, підтримці районної влади ми змогли це зробити і перемогти у конкурсі. Тепер наші бібліотеки змогли вийти на новий, більш якісний і широкий рівень надання бібліотечних послуг читачам. Читачі отримуватимуть безкоштовний доступ до мережі Інтернет, безплатно працюватимуть на персональних комп’ютерах, шукатимуть в Інтернеті необхідні навчальні матеріали і роздруковуватимуть їх, спілкуватимуться за допомогою відеозв’язку. Я щиро дякую усім, кому ми зобов’язані такому успіхові.

Відкриття інформаційно-ресурсних центрів перетворилося на цікаве і яскраве свято. З піснями на ньому виступили артисти районного Будинку культури, студенти медичного училища, на музичних інструментах зіграли викладачі дитячої музичної школи, прочитали вірші учні школи-гімназії та читацький актив. А дитяча художня школа й умільці з творчого об’єднання «Скарбниця талантів» до свята підготували чудову виставку робіт.

Символічну червону стрічку під час відкриття інформаційно-ресурсного центру у районній бібліотеці для дітей розрізали голова районної ради Юлія Назаренко і керівник відділу структурного розвитку програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко, а у Новоастраханській бібліотеці-філії – помічник депутата обласної ради Анатолія Гацька Олександр Зновенко разом з Ярославою Титаренко.

А потім усі присутні оглянули комп’ютерну техніку, яку отримали бібліотеки. І не тільки оглянули, а випробували, провівши по «скайпу» сеанс відеозв’язку з бібліотеками області (з містами Перевальськ та Стаханов; Новоастраханська бібліотека провела відеоконференцію з Кремінською міською бібліотекою), а також дізналися п ... Читать дальше »


НЕВСЬКУ МАЛЕЧУ ЗІГРІВАТИМЕ "СОНЕЧКО" (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

Дітлахи із села Невське відтепер відвідуватимуть дитсадок. Минулого вівторка при Невській школі відкрилася дошкільна група. Це значна і радісна подія для невчан, особливо для молодих мам, і, безумовно, велике досягнення для усієї сільської громади.

Відкриття групи дошкільної підготовки відбувалося урочисто. На нього прийшли громадськість села, мами з дітьми, вчителі, школярі. Розділити радість невчан прибули гості з районного центру: голова районної ради Юлія Назаренко, депутати районної і сільської рад, представники райвідділу освіти і районних ЗМІ.

Жителів села, батьків, дітей з відкриттям дитсадка щиро привітали голова районної ради Юлія Назаренко, Невський сільський голова Віктор Зозуля, голова громадської організації «Невська громада» Ольга Хомеча, директор Невської школи Тетяна Полтавець, а також інші присутні. Вітання підкріплювалися подарунками дітлахам.

Юлія Назаренко сказала, якщо в селі зростають діти, то у нього є сьогодення і буде майбутнє. І побажала, щоб для малечі дитячий садочок став другою домівкою.

Виступаючі висловили сердечну подяку усім, хто надав допомогу у створенні дошкільної групи і її обладнанні: громадськості села, фермерам, сільській і районній владі. Теплі слова вдячності були сказані на адресу керівників фермерських господарств «Поле» Володимира Борщова і «Риск» - Григорія Ткаченка. Школярі і майбутні вихованці дитсадка до урочистої події підготували вірші і пісенні вітання.

І ось – довгоочікувана хвилина відкриття. Перерізана символічна стрічка - і учасники свята потрапили до чудово оформленої групи (з приймальнею та ігровою залою, новими меблями, іграшками), повноправними господарями якої стануть діти.

Очікується, що дошкільну групу відвідуватимуть 18 дітей. Опікуватиметься ними вихователь Тетяна Лисенко.

Це вже шоста група у Кремінському районі. Отже, дошкільну підготовку отримуватимуть не тільки міські діти, а й сільські. Саме з таких груп для дошкільнят відкривається шлях до країни знань. Бо наступною сходинкою у пізнанні навколишнього світу для них стане школа. І до неї дітлахи прийдуть згуртованими і підготовленими.

Сергій ОМЕЛЬЧЕНКО.

 


ТОБІ УКЛІН, МІЙ РІДНИЙ КРАЮ! (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

У суботу, 17 вересня, селище Красноріченське відсвяткувало 309-у річницю з дня заснування.

Зранку, на площі біля Будинку культури, була проведена розважально-ігрова програма для дітей. Малюки стали пасажирами фантастичного потягу, який прямував на свято селища. На зупинках на дітей чекали різноманітні конкурси, ігри, вікторини, розваги. Дітлахи отримали велике задоволення від такої подорожі, їм вручили подарунки, а вони, у свою чергу, подарували рідному селищу великий малюнок на асфальті.

Пізніше на шкільному стадіоні відбулася товариська зустріч футболістів селища різних поколінь. Право першого удару на початку матчу було надано найстаршому гравцеві Івану Андрійовичу Лященку. А перший гол забив ветеран футболу Олексій Тимофійович Прийма. Зустріч закінчилася перемогою старшого покоління з рахунком 1:0. На ній були присутні засновник футбольної команди М.В.Становихін, його послідовник М.Д.Трехліб, А.С.Недбайло, М.Ф.Голик, О.Т.Прийма та інші. Після матчу ветеранів на полі зустрілися молоді футболісти з Красноріченського і Залиману. Переможці змагань отримали грамоти та грошові премії.

Увечері красноріченців зустрічала святково   вбрана площа біля Будинку культури, де й відбулися головні святкові заходи. З вітальними словами до жителів звернулися селищний голова Тетяна Олексіївна Нагорянська, керівник сільгосппідприємства «ЛОТУРЕ-АГРО» Павло Іванович Зозуля, який подарував громаді газонокосарку.

Сьогодні Красноріченське – сучасний населений пункт, повністю газифікований, більшість його вулиць з твердим покриттям. Та найбільше багатство селища - його люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя – то джерело людської мудрості і самовідданості. Гучними оплесками вітали красноріченці своїх земляків – кращих працівників підприємств селища: Красноріченської ЗОШ, лікарні, хлібопекарні, дільниці Сватівського РЕМ, газового господарства, ТОВ «Красноріченське», ПП «Саймон», фермерських господарств «Нівса» та «Переможець», служби МНС, «ЛОТУРЕ-АГРО».

У номінації «Людина, небайдужа до села» були відзначені керівник ТОВ «Красноріченське» - Віктор Сергійович Передрій, керівник народного фольклорного колективу «Веселка» Раїса Матвіївна Зінова, вчителька початкових класів Красноріченської ЗОШ Ольга Миколаївна Бутко.

У святковий день відзначили кращих депутатів селища: Ольгу Антонівну Пурик, Клавдію Михайлівну Кучерову, Миколу Миколайовича Ляскевича, Олексія Олексійовича Бондаря, Івана Івановича Кобзаря, Олену Вікторівну Білянську, Олену Леонідівну Хмельницьку. Ольга Антонівна Пурик подякувала виборцям свого округу за співпрацю, відзначила найактивніших, привітала маму, яка в цьому році народила двійню. Депутат також була ініціатором приготування польової каші для учасників свята.

17-го вересня селище поповнилося молодою сім’єю: одружилися молодята - Віктор і Оксана Кашуби. На святі вшановувалися подружжя, які прожили у шлюбі багато років, і через усе життя пронесли пошану один до одного і велику любов, виростили і вивели у світ дітей, котрі стали гідними людьми. Це подружжя-ювіляри Олександр Іванович і Лідія Олексіївна Максименки (60 років разом), «золоті ювіляри» - подружжя Григорій Іванович і Ганна Йосипівна Резніки з села Залиман.

Першою дитиною 2011 року стала Вероніка Левенець, яка народилася 4 січня. Також вітання лунали на адресу красноріченців, котрі відзначали свій День народження одночасно із селищем – 17 вересня.

Привітання надійшли від Миколи Олексійовича Островерхова, який раніше мешкав у Білосвитівці, а зараз живе у Росії. Він присвятив Красноріченському вірш.

... Читать дальше »


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0