Желаем удачи. Архив материалов - ГАЗЕТА "КРЕМІНЩИНА"
Среда, 08.05.2024, 03:53| Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Вы вошли как Гость

Меню сайта
ПРАЗДНИКИ

Праздники Украины

Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 »

ТІЛЬКИ ФАКТИ (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: ОБЩЕСТВО

16 вересня, напередодні Дня рятівника, начальник Кремінського райвідділу МНС полковник цивільного захисту О.І.Уразовський на урочистостях з нагоди професійного свята, що відбулися у Києві, був нагороджений медаллю «За бездоганну службу» третього ступеня, а також іменним годинником від міністра з питань надзвичайних ситуацій В.І.Балоги.

 

Кремінські умільці з районного творчого об’єднання «Скарбниця талантів» взяли участь у святкуванні Дня родини у місті Рубіжне. Їхні роботи експонувалися на міській виставці народної творчості «Місто майстрів - 2011». Кремінщина була представлена роботами народних самодіяльних майстрів декоративно-прикладного мистецтва Луганщини Л.Гарькавої, Л.Рогач та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва М.Кравченко, Є.Солдатенкова, А.Сичака, О.Чорнобай, О.Башуна, С.Волкової, В.Головненка, М.Лопати, Н.Градіщук, А.Градіщук, О.Ткаченко, З.Кедич. За творчі досягнення в образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтві, активну участь у виставці та з нагоди свята кремінські майстри були нагороджені дипломами. Також на виставці були представлені роботи учнів Кремінської школи-інтернату №3.

 

22 вересня відбулася дев’ята сесія Кремінської районної ради шостого скликання. Її провела голова районної ради Ю.І.Назаренко.

На сесії було розглянуто ряд життєво важливих для району питань і прийняті рішення по них. Зокрема, депутати внесли зміни до районного бюджету на 2011 рік, затвердили районну програму розвитку санаторно-курортної зони в Кремінському районі на 2011-2015 роки, розглянули хід виконання ряду районних програм.


"ТАЛАНТАМ НАДО ПОМОГАТЬ!" (№77-78, 24.09.2011г.)

Категория: СПОРТ

Карпов, Каспаров, Крамник… Всесвітньо відомі шахові чемпіони. У Кремінній теж зростає шахіст, чиє прізвище починається на літеру «К» і який подає великі надії, – Олексій Котляр. Олексію всього 12 років, він навчається у ЗОШ №2. Незважаючи на свій юний вік, Олексій не раз ставав переможцем багатьох шахових турнірів, у тому числі - найвищого рівня. Йому присвоєно звання кандидата у майстри спорту.

Олексієві випала нагода прославити Кремінщину на увесь світ. Його запросили взяти участь у Чемпіонаті світу з шахів, який відбудеться у Бразилії. Дорога в Америку, а поїде Олексій туди у супроводі мами, коштуватиме 43 тисячі гривень. Такої суми сім’я не має. У районі йде збір коштів для поїздки Олексія на чемпіонат. Перераховувати їх можна на рахунки: №75674 в Ощадбанку (Котляр Роман Григорович – тато); №5577212709154846 у ПриватБанку (Котляр Любов Іванівна – мама).

Підтримайте талановитого спортсмена!


ВІД КОНЦЕПЦІЇ - ДО ПРОГРАМИ (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ОФИЦИАЛЬНО

22 вересня відбудеться чергова, дев’ята, сесія Кремінської районної ради шостого скликання. Про питання, які заплановано розглянути на ній, та про хід підготовки до пленарного засідання редакції газети «Кремінщина» розповіла голова районної ради Юлія Іванівна НАЗАРЕНКО.

- Юліє Іванівно, скільки питань виноситься на розгляд сесії і які з них ви вважаєте основними?

- На розгляд сесії виноситься 42 питання. Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації», усі питання порядку денного пленарного засідання та проекти рішень до них розміщені на сайті районної ради ще наприкінці серпня. Усі бажаючі мали можливість з ними ознайомитися. Основними питаннями, що розглядатимуться на сесії, можу назвати внесення змін до районного бюджету і затвердження Програми санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Створенню цієї програми передувала велика робота. Спочатку була затверджена Концепція розвитку санаторно-курортної зони в Кремінському районі. Для проведення науково-дослідних робіт та підтвердження лікувальних властивостей природних ресурсів району були залучені спеціалісти Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології з міста Одеса. До того ж, ця програма є складовою частиною обласної програми створення «Луганськкурорту».

- Як проходить підготовка до сесії?

- Інформація про роботу сесії, пленарне засідання якої відбудеться 22 вересня, вже була оприлюднена в засобах масової інформації. З понеділка розпочнуть роботу постійні комісії районної ради. Спочатку депутати обговорюють профільні питання, заслуховують звіти відповідальних осіб, а вже потім, згідно з регламентом районної ради, знайомляться з іншими питаннями порядку денного сесії. Іноді засідання депутатських комісій проходять впродовж декількох годин. Така прискіплива робота депутатів в комісіях дає змогу більш ретельно та детально вивчити питання, які виносяться на сесію. Тому, як результат, робота сесії відбувається за спрощеною процедурою і триває не більше години.

- Який вплив мають прийняті районною радою рішення на життя і розвиток Кремінщини?

- Рішення районної ради безпосередньо впливають на життєдіяльність району. Насамперед, це ефективний розподіл бюджетних коштів, можливість використання природних ресурсів краю, створення додаткових робочих місць, зростання економічного потенціалу району, залучення інвестицій і створення інвестиційних проектів, соціальний захист населення, раціональне використання комунального майна і підвищення управлінського потенціалу комунальних установ, а також інші важливі складові, що торкаються різноманітних сфер життя територіальної громади.


Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЛІС, МІЙ ЗЕЛЕНИЙ, ЗАМРІЯНИЙ ДРУЖЕ! (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ЭКОНОМИКА

Кремінські ліси. Зелена перлина з блакитними вкрапленнями озер серед степових просторів Луганщини. У більшості людей про ліс склалося уявлення як про місце відпочинку, емоційної розрядки, спілкування з природою. Відвідуючи ліс, ми, таким чином, на інтуїтивному рівні намагаємося відновити втрачені зв’язки з матінкою-природою.

Інша частина людей – лісівники – знають про ліс усе: як його посадити і виростити.

Тисячі гектарів зелених насаджень створені дбайливими руками кремінських лісівників упродовж багатьох десятиліть. Доглядає за цим зеленим царством державне підприємство «Кремінське лісомисливське господарство». Його нинішній керівник - Віктор Михайлович Скляров, говорить:

- Створення нових лісових насаджень вимагає від лісівників злагодженої роботи та великої відповідальності. І догляд за лісом – справа непроста: треба добре розумітися на лісівництві. У лісгоспі працюють висококваліфіковані спеціалісти, котрі забезпечують увесь комплекс робіт з лісокультурного, лісогосподарського виробництва, охорони лісу. Колектив лісгоспу можна охарактеризувати так: стабільний, згуртований, налаштований на виконання найголовнішого нашого завдання – зберегти і примножити зелене багатство Кремінщини.

І слова Віктора Михайловича підтверджуються цифрами і фактами.

Цього року було посаджено 722 гектари лісу, ще на 984 гектарах проведено доповнення лісових культур. Готуються грунти під майбутню посадку (наступного року треба буде посадити 630 гектарів лісу). Вже підготовлено 344 гектари посадкової площі. Посаджені культури було прополото на площі 2048 гектарів.

Для майбутньої посадки зібрано вже 444 кілограми насіння, у тому числі звичайної сосни – 394 кілограми.

Про заходи, що здійснює лісгосп для охорони лісу, розповів головний лісничий Володимир Валерійович Андрєєв:

- Завдяки злагодженим та вмілим діям лісової охорони, бійців лісопожежної станції нинішнього, вкрай спекотного, літа на території господарства не було допущено великих пожеж. Усі загоряння гасили власними силами. Крім того, велику роль відіграли і заходи з охорони та збереження лісів. Зокрема, було створено 1213 кілометрів мінералізованих смуг, за 7503 кілометрами мінсмуг здійснено догляд, відремонтовано 23 кілометри доріг, лісопатологічне обстеження лісу проведено на 5356 гектарах, а також було виконано ряд інших необхідних заходів з охорони лісу.

Ліс цінний для людини не тільки з рекреаційної точки зору. Це ще й деревина, з якої виробляються найнеобхідніші для народного господарства речі. Лісгоспом проведено рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, на площі понад 374 гектари, заготовлено 6576 кубометрів деревини. На 32 гектарах проведено рубки головного користування, заготовлено 8423 кубометри деревини. Уся заготовлена деревина надійшла на переробку та реалізацію.

За 2011 рік Кремінським лісомисливським господарством реалізовано продукції усіх видів на 9 мільйонів гривень, у тому числі на експорт – на 424 тисячі гривень. Товарної продукції випущено на 6 мільйонів гривень, товарів народного споживання – на 194 тисячі гривень, пиломатеріалів – на 3,5 мільйона гривень, технологічної тріски – на 6,5 мільйона гривень, піддонів усіх різновидів – на 4,5 мільйона гривень. З усієї заготовленої деревини перероблено 12421 кубометр.

Відзначення професійного свята - Дня працівника лісу – значна подія для Кремінського лісомисливського господарства та його працівників. Це підбиття результатів праці лісівників і визнання їхнього внеску у благородну справу створення лісі ... Читать дальше »


ЗАПОБІГТИ.ВРЯТУВАТИ.ДОПОМОГТИ (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: МЧС

17 вересня в Україні відзначається День працівників цивільного захисту, або, як його ми звикли називати, – День рятівника. Це свято сильних і відважних професіоналів, готових завжди прийти на допомогу тим, хто чекає захисту від розбурханих стихій: вогню, води та інших природних чи техногенних бід.

Слово «рятівник» увійшло до нашої мови як символ мужності, рішучості, самовідданості. Приклади героїзму, виявлені співробітниками МНС під час виконання професійних обов’язків, свідчать про те, що служба об’єднує у своїх лавах сильних духом, загартованих часом і випробуваннями людей. На їх плечі покладена надзвичайно почесна та відповідальна місія — охороняти безпеку і спокій громадян нашого району та міста, адже немає нічого дорожчого за життя людини.

«Запобігти. Врятувати. Допомогти» — це гасло найточніше характеризує нелегкі будні рятувальників. Рятуючи потерпілих та забезпечуючи їх нормальне життя, вони повертають людям оптимізм, надію, віру і гуманізм. Найкращі якості своєї душі вони віддають улюбленій справі, тому неможливо переоцінити їх вагомий внесок в розвиток та становлення «Служби порятунку 101».

Вітаємо ветеранів і усіх працівників Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій з Днем рятівника. Бажаємо кожному з особового складу усіх поколінь щастя, здоров’я і добра. Нехай мир і злагода панують у ваших родинах! Ви завжди були, є і будете взірцем безкорисливого служіння рідній Батьківщині. Велика вам подяка і доземний уклін. Нехай буде милосердним час для всіх і кожного з вас. Нехай будуть вдячними та уважними до вас люди щодня, щохвилини, завжди!

О.Уразовський,

начальник Кремінського райвідділу

ГУ МНС України в Луганській області,

полковник служби цивільного захисту.


ВСЁ О СУБСИДИЯХ (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ОБЩЕСТВО

Жилищная субсидия – это безвозмездная помощь государства семьям в оплате жилищно-коммунальных услуг. Программа целевых персонифицированных жилищных субсидий более выгодна для бюджета государства, чем программа прямых дотаций стоимости коммунальных услуг. Механизм предоставления населению жилищных субсидий был внедрен в нашей стране в 1995 году и успешно функционирует на протяжении 16 лет.

Семья имеет право на получение субсидии, если размер платежей за жилищно-коммунальные услуги превышает определенный процент среднемесячного совокупного дохода семьи.

За период действия программы жилищных субсидий порядок ее предоставления несколько раз изменялся в сторону усовершенствования. Так, и в 2010-2011г.г. в действующий порядок были внесены изменения. Наиболее существенные из них те, которые касаются снижения порога обязательного платежа за жилищно-коммунальные услуги. Для семей, состоящих из трудоспособных граждан, обязательный платеж составит 15% совокупного дохода семьи (ранее был 20%); для семей, состоящих из нетрудоспособных граждан или если в семье есть несовершеннолетние дети, инвалиды 1-2 группы и доход на одного человека не превышает 50% прожиточного минимума, установленного для одного человека, (на данный момент это 455,50 грн.) – обязательный платеж составит 10% совокупного дохода (ранее был 15%).

В соответствии с п. 13 Порядка с внесенными изменениями, владелец жилого дома (квартиры) предоставляет в управление труда и социальной защиты населения справки о доходах (в том числе и о наличии земельных участков) каждого зарегистрированного на данной жилой площади за предыдущие 6 месяцев, предшествующих месяцу обращения за субсидией. В управлении он заполняет соответствующее заявление и декларацию о доходах и имущественном состоянии семьи по форме, утвержденной Минтруда.

Остальную информацию, которая влияет на начисление субсидии, органы соцзащиты путем запросов получают от жилищно-коммунальных  организаций, на основании абонентских книжек заявителей.

Основное из Порядка назначения жилищных субсидий: субсидия не назначается в случаях, если на жилой площади зарегистрированы трудоспособные граждане, которые не учились и не работали на протяжении трех месяцев, предшествующих месяцу обращения за субсидией и не зарегистрированы в службе занятости.

Это не распространяется на граждан, которые осуществляют уход за детьми по достижению ими 3-летнего возраста; на граждан, которые осуществляют уход за детьми по достижению 6-летнего возраста на основании справки ВКК или детьми-инвалидами; а также на граждан, осуществляющих уход за инвалидом 1 группы или лицами, достигшими 80-летнего возраста.

Субсидия также не назначается, если собственник жилья или любой из зарегистрированных членов семьи сдают по найму или в аренду жилье; если собственник жилья или любой из зарегистрированных членов семьи имеют в своей собственности в совокупности более одного жилья, общая площадь которых превышает установленные нормы для семьи.

В случае приобретения жилья субсидия назначается не ранее чем через год с месяца приобретения.

Субсидия не назначается, если собственник жилья или любой из зарегистрированных членов семьи имеет в собственности два или больше транспортных средств (механизмов), которые подлежат государственной регистрации и учету Госавтоинспекции. При этом не учитываются транспортные средства, полученные или купленные на льготных условиях через органы труда и социальной защиты населения, а также транспортные средства отечественного производителя, которые находятся в эксплуатации более 10 лет с даты выпуска, и другие транспортные средства, эксплуатирующиеся более 15 лет с даты выпуска.

Не назначается субсидия в случае, если собственник жилья или кто-либо из членов семьи, зарегистрированных на жилой площади, совершили покупку, превышающую 10 прожиточных минимумов, установленных на одного человека (автомобиль, мебель, бытовая техника и другие товары дол ... Читать дальше »


ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я: ШЛЯХОМ РЕФОРМ (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: МЕДИЦИНА

Своєчасне надання медичної допомоги, забезпечення подальшого лікування людини, попередження виникнення ускладнень чи будь-яких нових захворювань – все це нелегка робота медичних працівників. І лише реорганізація системи охорони здоров’я відкриває нові можливості для лікувальних закладів, помножуючи ефективність їх діяльності. На це спрямована регіональна цільова програма розвитку системи охорони здоров’я Луганської області на 2011-2014 роки, прийнята Луганською обласною радою, і, відповідно, районна програма. Як іде процес реформування охорони здоров’я Кремінського району, кореспонденту «Кремінщини»  розповіла головний лікар КУ «Кремінське РТМО», депутат районної ради від Партії регіонів Лариса Альфредівна Кульбач:

– Наша система охорони здоров’я сьогодні справді потребує реформ, які зумовлені тим, що державна система охорони здоров’я не виконує свої функції в повній мірі і не може забезпечити якісне медичне обслуговування пацієнтам, які цього потребують, в обсязі, який гарантовано державою. Нестача коштів на зміцнення матеріально-технічної бази, віднов-лення оснащення, кадровий дефіцит – все це негативно впливає на якість лікувально-діагностичного процесу, що, зрештою, позначається на самих пацієнтах. Бюджет лікарні складається із заробітної плати медпрацівників, плати за енергоносії, медикаменти, харчування та паливно-мастильні матеріали, і лише решта, а це зовсім невеликий відсоток, – кошти на розвиток охорони здоров’я. Тому сьогодні, з огляду на недостатнє фінансування з одного боку, та прогресивний рух медицини, впровадження новітніх технологій – з іншого, нам усе складніше дотримуватися звичного режиму роботи та розвиватися.

Більшу частину бюджету складає заробітна плата. Цього року у процесі реформування відбулося значне скорочення робочих місць (67 ставок), покинути роботу були вимушені пенсіонери, як особи, які мають соціальний захист – пенсію (окрім тих, хто займає посаду лікаря), щоб молоді працівники мали змогу залишитися на роботі, повністю закрився дитячий корпус, який зараз здається в оренду. Медичну допомогу нашим роділлям, породіллям та новонародженим тепер надають медпрацівники лікарні у місті Рубіжне (за рахунок трансферів – коштів, виділених із Кремінського районного бюджету). Проте продовжує діяти гінекологічне відділення та, об’єднані в одне, травматологічне і хірургічне відділення. До пологового будинку перемістили дитяче відділення, а на місце травматологічного – терапевтичне. У подальшому плануємо створити Центр первинної медико-санітарної допомоги на базі існуючої поліклініки, де людям надаватиметься амбулаторно-поліклінічна допомога на первинному рівні. Залучення коштів ведеться поза бюджетом: на спецрахунок перераховують кошти Управління праці та соціального захисту населення і територіальний центр соціального обслуговування (вони частково орендують перший поверх, на якому, окрім того, працюють відділення профоглядів та призовна комісія). Важливо, що всі вищеперераховані заходи дозволили нам заощадити 2 мільйони гривень. Це великі гроші, проте і їх недостатньо.

Зараз у комунальній установі  «Кремінське РТМО» залишається складна фінансова ситуація, але, думаю, до кінця року за участі районної та обласної рад, районної держадміністрації ми отримаємо додаткову субвенцію, щоб гідно завершити цей фінансовий рік.

Проте ми робимо все можливе, аби наше медичне об’єднання лише поліпшувало свою діяльність, набуваючи все нових сил та можливостей. Так, згідно з комплексною державною програмою енергозбереження України, у центральній районній лікарні сьогодні триває капітальний ремонт. Проект включає у себе утеплення будівель, заміну вікон та дверей на пластикові тощо. На всі ці заходи Кремінське РТМО одержало 3 мільйони 178 тисяч гривень. Взагалі, проект розраховано на 6 мільйонів гривень (додатково включаються ще й заміна покрівлі та теплокомунікацій), тому ми продовжимо брати участь у ньому і наступного року. Це дасть змогу комунальній установі «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання» нормально функціонувати, надаючи необхідну допомогу населенню району.

Рішенням сесії районної ради від 10.02.2011 року №4/38 затверджена районна цільова комплексна Програма розвитку охорони здоров’я в Кремінському районі на 2011–2014 роки, метою якої є удосконалення організації та поліпшення якості надання медичної допомоги населенню. В рамках програми проведено оптимізацію ліжкового фонду (з початку року скорочено 20 ліжок), створено міжрайонне пологове відділення на базі Рубіжа ... Читать дальше »


ОЦІНКА - ПОЗИТИВНА (№75-76, 17.09.2011г.)

Категория: ГРОМАДА

30 серпня при Кремінській міській раді відбулося засідання громадської ради, участь у якому взяли міський голова В.І.Гриценко, заступники міського голови І.О Китайгора, В.І. Потапов, жителі міста. Під час засідання були розглянуті питання «Про виконання міського бюджету за перше півріччя 2011 року” та «Про стан виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку у місті Кремінна за перше півріччя 2011 року».

По першому питанню звітував В.І.Гриценко, який зазначив, що за перше півріччя 2011 року до міського бюджету з загального фонду надійшло 3001490,15 грн. при уточненому плані 2892376,63 грн.; виконання доходної частини бюджету загального фонду до встановленого плану з податкових та неподаткових надходжень становить 103,8 %, і це на 1,4 відсотка менше.

На засіданні, поміж точних цифр, лунали й відповіді на загальні питання, що стосуються нашого міста. Наприклад, В.І.Гриценко пояснював, чому неможливо передати дитячі садки на баланс відділу освіти та з якої причини не працює фонтан: «Щодо дитсадків, то сьогодні це неможливо, адже необхідні великі кошти на оформлення землі та документів для передачі. Проте міська рада зважено підходить до цього питання. Що стосується фонтану, то на сьогодні вандалами пошкоджено його насос. Хочу вас завірити, що фонтан буде відновлено».

З другого питання доповідала І.О.Китайгора. Вона зазначила, що у першому півріччі 2011 року виконані певні заходи з реалізації програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, а саме: залучалися інвестиції за рахунок коштів державного бюджету на капітальний ремонт доріг комунальної власності з твердим покриттям; капітально ремонтувалися покрівлі та інженерні мережі багатоповерхового житлового фонду, а також водопровідних та каналізаційних мереж на території міста тощо. Крім того, у місті проводилися благоустрій та санітарна очистка території, систематично впорядковується міське кладовище та полігон твердих побутових відходів, відновлюється вуличне освітлення.

В.І.Потапов розповів про ринок праці, висвітлив особливості працевлаштування громадян та їх профпідготовки, назвав додаткові гарантії, що мають соціально незахищені верстви населення. По закінченні доповіді відбулося обговорення деяких питань, що турбують місцевих жителів, після якого були внесені пропозиції. Зокрема – активізувати роботу інспекторів з благоустрою та проводити спільні з представниками РВУМВС рейди; збільшити кількість лавок у місцях відпочинку; забезпечити прибирання сміття по вул. Шевченка; впровадити в практику концертні виступи у місцях відпочинку; запровадити проведення щорічного Кубку міського голови на кращу дворову команду з футболу; організувати дискотеки для молоді тощо.

Громадська рада визнала задовільною роботу міської ради з питань виконання міського бюджету та програми соціально-економічного розвитку.


БЛАГОСЛОВЕНИЕ ЗЕМЛЕ ЛУГАНСКОЙ (№75-76, 17.09.2011)

Категория: ОБЩЕСТВО

14-15 сентября Луганщину, по приглашению руководства области и Луганской епархии, которая отмечает свое 20-летие, посетил Святейший Патриарх Московский и всея Руси Кирилл. Это было его первое посещение Луганской области. За время своего Патриаршего визита Святейший принял участие в целом ряде мероприятий.

15 сентября Патриарх Кирилл провел Божественную литургию на Театральной площади областного центра, на которой собрались тысячи верующих со всех городов и районов Луганщины. На литургии присутствовали председатель Луганской облгосадминистрации Владимир Пристюк, председатель областного совета Валерий Голенко, руководители Луганска, духовенство области, народные депутаты Украины.

На литургию также прибыла делегация Кременского района в составе 60 человек во главе с председателем районного совета Юлией Назаренко.

Патриарх Кирилл открыл богослужение молитвой Святому Духу. После литургии Святейший обратился к верующим.

- Мы совершаем Божественную литургию здесь, в Луганске, на земле Донбасса, где люди потом, а иногда и кровью добывали и добывают хлеб себе, где хранят бережно веру православную, - сказал Патриарх Кирилл. – В этом месте и из этого места особым образом прирастает экономическая мощь Украины…

Да хранит Господь землю Луганскую, да хранит Господь каждого из вас, да благословит он власти ваши, право править народом. Да благословит Господь Церковь Православную в Украине, хранящую великие Божественные предания по слову апостола Павла. И верю, что Господь преклонит милость к земле Луганской, ко всей Украине, дарует вам мир, процветание, преклонит свою милость в ответ на ваши молитвы. Храните веру православную, храните единство Церкви - и милость Божия всегда будет с вами, - такими словами закончил Святейший свою речь.

После литургии Патриарх Кирилл провел обряд причащения верующих, а всем православным её участникам были вручены иконки Спаса нерукотворного с Патриаршим благословением.

Текст и фото

Сергея ОМЕЛЬЧЕНКО.


СИЛА, СПРИТНІСТЬ І ПОСТАВА - ВСЕ ЦЕ СПОРТУ ДОБРА СПРАВА! (№73-74, 10.09.2011г.)

Категория: СПОРТ

       Минулими вихідними у Кремінній відбулася перша спартакіада Луганської області серед депутатів обласної, міських та районних рад. Змагання відбулися на стадіоні «Олімп» і присвячувалися вони 20-й річниці незалежності України. Привітати колег зі святом спорту прибули голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, заступник голови обласної ради Юрій Хунов, керівники обласних спортивних організацій. Також учасників змагань вітали голова Кремінської районної державної адміністрації Валентин Рябінін і голова районної ради Юлія Назаренко.

Після урочистого відкриття змагань Валерій Голенко поспілкувався з журналістами. Зокрема, відповідаючи на запитання журналіста газети «Кремінщина» стосовно розвитку спортивної бази у Кремінському районі, голова обласної ради сказав:

- Ми бачимо спортивну базу у Кремінній одним з основних майданчиків для розвитку спорту на Луганщині. Для цього є усі підстави: тут чудова природа, тут склався колектив, є славні традиції, тут тренувалися всесвітньо відомі спортсмени Сергій Бубка, Віктор Бризгін. Ольга Бризгіна, двократна Олімпійська чемпіонка, бере участь у сьогоднішніх змаганнях. З Сергієм Бубкою ми нещодавно зустрічалися і обговорювали перспективи розвитку спортивного комплексу «Олімп». Обговорювалися питання інвестування, реконструкції цієї спортивної бази і перетворення її на майданчик для підготовки Олімпійського резерву, де готуватимуться олімпійські команди. У зв’язку з цим ми ведемо переговори зі спортивним товариством «Динамо», вкладаємо кошти у будівництво басейну і хочемо, щоб це була база найсучаснішого рівня. Думаю, що ми ще не раз пишатимемося цим спортивним комплексом і спортсменами, котрі у ньому тренуватимуться.

У фінальній частині змагань виступили вісім команд, у тому числі й команда Кремінського району, яку очолював заступник голови райдержадміністрації, депутат міської ради Сергій Лебедєв. Депутати довели, що можуть розв’язувати громадсько-важливі питання й бути сильними, спритними та сміливими у спорті. З трибун їх підтримували численні уболівальники.

Змагалися депутати з міні-футболу, волейболу, настільного тенісу та шашок.

У загальнокомандному заліку команда депутатів Кремінського району посіла третє місце, поступившись білокуракинським та краснодонським колегам, котрі, відповідно, були другими і першими.

Текст і фото

Сергія ОМЕЛЬЧЕНКА.


ПОГОДА В КРЕМЕННОЙ
НАС ЧИТАЮТ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0